Zie mij doen

U bent hier

Home > Zie mij doen

Docufilm met nabespreking

Wanneer

do, 04/10/2018 - 20:15 - 22:00
Voeg toe aan kalender2018-10-04 18:15:002018-10-04 20:00:00UTCZie mij doenKapucijnenstraat 10 8500 Kortrijk

Waar

Budascoop
Kapucijnenstraat 10
8500 Kortrijk

Prijzen

Standaardtarief - 9.00

Code: 187998

Hoe kijken mensen met een beperking naar zichzelf, naar elkaar en naar ons?

En hoe kijken we naar hen?

Mensen met een verstandelijke beperking worden vandaag de dag helaas nog altijd meewarig aangekeken. Maar zij hebben net zoals iedereen gevoelens en humeuren die kunnen botsen. Ze hebben hun eigen gedachten, verlangens en meningen; een eigen leven.

In een poëtisch zwart-wit portret geeft docu-maker Klara Van Es met haar docufilm Zie Mij Doen een inkijk in de gedachten en emoties van Nadine, Sofie, Sam, Quan, Mathias en Jessica. Ze wonen samen in een zorgcentrum voor mensen met een verstandelijke beperking.

Terwijl ze in de film hun gevoelens ontrafelen, leren ze ons over de wereld, en vooral over onszelf.

Na de film gaat filosoof Philippe Lepers in gesprek met regisseur Klara Van Es, Prof. Dr. Geert Vanhove (UGent - vakgroep orthopedagogie), An Beghein (Konekt vzw) en Oskar Stalpaert.

Ze laten je toe achter de schermen van deze bijzondere film.

Ward Verrijcken (vrt) omschreef ‘Zie mij doen’ als een “wonderlijke en wondermooie documentaire, over alledaagse heldhaftigheid”. 'Zie mij doen' (geproduceerd door Timescapes) won de prijs voor de beste Belgische documentaire op Docville 2018 in Leuven.

 

Inschrijven: http://www.budakortrijk.be/nl/zie-mij-doen

 

Bloedtest

 

Vertoning van de docufilm 'Zie mij doen' kadert in het project 'Bloedtest', een artistiek project van Wit.h vzw en het Museum Dr. Guislain.

  • Bloedtest is ontstaan op vraag van mensen met een beperking, hun ouders, en vele andere betrokkenen om ruchtbaarheid te geven aan de NIPT-kwestie en om bewustwording binnen de samenleving te stimuleren. NIPT is een medische test waarmee via het bloed van de moeder o.m. het syndroom van Down kan worden opgespoord bij de foetus.
  • Tijdens Bloedtest worden artistieke trajecten opgezet waar kunstenaars met en zonder beperking samen aan de slag gaan in een commentaar op de NIPT.
  • Vormingplus MZW en Konekt vzw (beweging van mensen met en zonder een beperking) laten binnen Bloedtest het maatschappelijk debat n.a.v. de NIPT weerklinken.

 

www.bloedtest.org

 

Door gebruiker toegevoegde afbeelding

 

De vertoning van de docufilm 'Zie Mij Doen' komt tot stand via een fijne samenwerking van volgende partners:

Door gebruiker toegevoegde afbeelding

 

Praktische info:

Partner:

WIT.H
Museum Dr Guislain
KONEKT VZW
Kunstencentrum Buda

Over de begeleiding:

Online inschrijven is niet mogelijk voor deze activiteit. Kijk onder 'Praktisch' voor meer info