Zeg me dat ik ok ben. Perfectionisme als wieg voor een burn-out

U bent hier

Home > Zeg me dat ik ok ben. Perfectionisme als wieg voor een burn-out

Wanneer

do, 19/11/2020 - 19:30 - 21:30
Voeg toe aan kalender2020-11-19 19:30:002020-11-19 21:30:00GMT+01:00Zeg me dat ik ok ben. Perfectionisme als wieg voor een burn-outWandelweg 11 8500 Kortrijk

Waar

Uw eigen kot
Wandelweg 11
8500 Kortrijk

Prijzen

Standaardtarief - 12.00

 

UPDATE (26/10): wegens stijgende coronacijfers vindt deze lezing online plaats.

Kinderen ontwikkelen faalangst. Bekwame leerlingen blokkeren tijdens examens. En volwassenen geraken wel eens het noorden kwijt, professioneel of privé, omdat ze alles steevast te goed willen doen. Burn-outs en depressies zijn dikwijls het resultaat. Perfectionisme is een nijdig beestje met mogelijk desastreuze gevolgen. Als je de zaken niet meer in een helder perspectief ziet en te hoge eisen oplegt aan jezelf kan de man met de hamer wel eens langs komen. 

Overdreven perfectionisme of hang naar bevestiging kan mentaal en lichamelijk ziek maken. 

In zijn lezing benadert Marcel Hendrickx, auteur van ‘Zeg me dat ik ok ben’, burn-out als exponent van een drang naar perfectionisme, dikwijls al van kleins af ingebakken. De druk om te moeten doorgaan als je fysieke en mentale grenzen bereikt zijn, kunnen je nekken. 

Marcel Hendrickx wijst op de valkuilen en geeft hij methodes mee voor een goede balans.

Praktische info:

UPDATE (26/10): wegens stijgende coronacijfers vindt deze lezing online plaats. Schrijf je je in, dan ontvang je een link waarmee je toegang krijgt tot deze lezing.

Inschrijven bij

Cultuurcentrum Gildhof
Tel:
051/428220

Partner:

Cultuurcentrum Gildhof

Over de begeleiding:

Marcel Hendrickx (1948) is partner binnen het Ontwikkelingsinstituut en naast geïnspireerd trainer en coach ook de operationele motor van het Ontwikkelingsinstituut. De druk van een veeleisende omgeving mocht hij zelf aan de lijve ervaren in de harde, commercieel gerichte bankwereld en als HR-manager. Vanaf 2008 richt hij zich helemaal op zijn missie: mensen kansen geven tot ontwikkeling, zowel in trainingen als via persoonlijke coaching. Zijn kennis en inzichten in coaching en NLP helpen hem hierbij. Vanaf 2015 heeft hij zijn focus helemaal gelegd op het uit de wereld helpen van perfectionisme.

Online inschrijven is niet mogelijk voor deze activiteit. Kijk onder 'Praktisch' voor meer info