Workshop verteltechnieken

U bent hier

Home > Workshop verteltechnieken

Wanneer

wo, 06/05/2020 - 14:00 - 17:00
Voeg toe aan kalender2020-05-06 14:00:002020-05-06 17:00:00GMT+01:00Workshop verteltechniekenEikenstraat 131 8530 Harelbeke

Waar

Provinciedomein De Gavers
Eikenstraat 131
8530 Harelbeke

Prijzen

Standaardtarief - 12.00

 

Verhalen verzinnen, vertellen en uitwisselen is een magisch moment tussen mensen. Kinderen houden ervan om eindeloos voorgelezen te worden, om grip te krijgen op de wereld, angsten te overwinnen en het mysterie van het leven te begrijpen. Het is ook gigantisch plezierig !

De kunst van het verhalen vertellen zit in elk van ons. Op 6 mei gaan we samen aan de slag. Hoe begin je eraan? Hoe bouw je je verhaal op? Hoe kan je je publiek begeesteren, hoe neem je ze mee in je verhaal?  

In deze korte namiddagsessie ontdek je de eerste kunstgrepen van het verhalen vertellen. Als troubadours samen op pad door het verhalenuniversum. Als kers op de taart kan je lekker zelf genieten van een verhaal.

Verteller van dienst en metgezel op het pad is Hilde Rogge.

Partner:

Provinciedomein De Gavers

Over de begeleiding:

Hilde Rogge is een verhalenvertelster pur sang. Ze koestert de kracht van de mondelinge verteltraditie.
Verhalen dwingen haar elk gesproken woord zorgvuldig te wikken en te wegen. Wat overblijft is de pure essentie. En de beelden.

Vol begeestering kruipt ze in de huid van personages. Ze prikkelt, verwondert en vertelt met een grote naturel. Ze adoreert verhalen, omdat ze ons dichter bij de magie brengen, omdat elk verhaal een traktaat is, dat gaat over niemand minder dan onszelf.

Na een leven als bezielde leerkracht reist Hilde rond als vertelster, van het Internationaal Vertelfestival tot het intiemst ingerichte zolderkamertje. Ze is onafgebroken onvermoeid onderweg. Alleen of samen met andere vertellers, muzikanten, dansers en ander voedend gezelschap.

Er zijn nog plaatsen beschikbaar