Vrijspraak Wim Weymans: Mensenrechten, jong en al versleten?

U bent hier

Home > Vrijspraak Wim Weymans: Mensenrechten, jong en al versleten?

70 jaar mensenrechten

Wanneer

di, 23/10/2018 - 19:00 - 21:00
Voeg toe aan kalender2018-10-23 17:00:002018-10-23 19:00:00UTCVrijspraak Wim Weymans: Mensenrechten, jong en al versleten?Overleiestraat 15 /A 8500 Kortrijk

Waar

VC Mozaïek
Overleiestraat 15 /A
8500 Kortrijk

Prijzen

Standaardtarief - 8.00
Sociaal tarief - 4.00
Studententarief - 4.00

Code: 188102

Mensenrechten behoren vandaag wellicht nog tot de weinige grote morele idealen waarin we geloven, die ons hoop bieden en die het goede belichamen. Mensenrechten zijn volgens velen bovendien sinds lang een wezenlijk onderdeel van de westerse cultuur. De geschiedenis van die mensenrechten wordt dan ook meestal voorgesteld als een onvermijdelijke en positieve ontwikkeling, die begint met de Tweede Wereldoorlog, de Franse Revolutie of zelfs in de oudheid en die eindigt met het succes en het prestige dat mensenrechten vandaag genieten. 


Maar wat indien mensenrechten veel recenter (en veel toevalliger) zijn ontstaan dan we meestal aannemen?


Rechts- en politiek filosoof Wim Weymans (Leuven International and European Studies, KU Leuven) toont dat een nieuwe interpretatie van de geschiedenis van de mensenrechten ook gevolgen heeft voor de manier waarop we vandaag mensenrechten zien en er ons voor kunnen inzetten. 

Partner:

VC Mozaïek
Amnesty International Kortrijk

Over de begeleiding:

Wim Weymans studeerde filosofie en hedendaagse geschiedenis in Antwerpen en Leuven en politiek denken in Cambridge. Hij is momenteel als wetenschappelijk medewerker verbonden aan de onderzoekseenheid ‘Leuven International and European Studies’ (LINES) aan de KU Leuven. Voordien doceerde hij rechtsfilosofie in Antwerpen en mensenrechten in New York. Als politiek filosoof verricht hij onder meer onderzoek naar verschillende visies op democratie en mensenrechten.

Er zijn nog plaatsen beschikbaar

Schrijf je in!

You must have Javascript enabled to use this form.