Vleesvervangers en plantaardige eiwitten bereiden

U bent hier

Home > Vleesvervangers en plantaardige eiwitten bereiden

Wanneer

ma, 03/05/2021 - 19:00 - 22:00
ma, 17/05/2021 - 19:00 - 22:00
ma, 31/05/2021 - 19:00 - 22:00
Voeg toe aan kalender2021-05-03 19:00:002021-05-03 22:00:00GMT+01:00Vleesvervangers en plantaardige eiwitten bereidenZeger van Heulestraat 51-53 8501 Heule2021-05-17 19:00:002021-05-17 22:00:00GMT+01:00Vleesvervangers en plantaardige eiwitten bereidenZeger van Heulestraat 51-53 8501 Heule2021-05-31 19:00:002021-05-31 22:00:00GMT+01:00Vleesvervangers en plantaardige eiwitten bereidenZeger van Heulestraat 51-53 8501 Heule

Waar

Heerlijkheid van Heule
Zeger van Heulestraat 51-53
8501 Heule

Prijzen

Standaardtarief - 90.00

Prijs incl. ingrediënten

Sociaal tarief - 45.00

Prijs incl. ingrediënten

Studententarief - 45.00

Prijs incl. ingrediënten

 

Leren werken met tofu, tempeh, seitan en andere eiwitten


Je wordt wegwijs gemaakt in de vele mogelijkheden om de vleesvervangers of plantaardige eiwitten eenvoudig maar vooral ook smakelijk en kleurrijk te leren bereiden. Het gaat om tofu, tempeh en seitan maar ook het noten-eiwit en het zuivel-eiwit leer je om klaar te maken aan de hand van eenvoudige bereidingen .


Je krijgt een overzicht van de verschillende eiwitten uit de vegetarische keuken en leert hun kenmerken en werking van naderbij kennen.  


De bereidingen zijn zeer toegankelijk voor niet-vegetariërs en ook voor kinderen.      


www.dezonnekeuken.be

Praktische info:

Breng een schort, handdoek en potjes om overschotjes mee te nemen mee. De maaltijd met bio-ingrediënten is in de prijs
begrepen.

Over de begeleiding:

Peter Vandermeersch bouwde de voorbije 20 jaar een ruime en professionele vakkennis op omtrent natuurlijke (vegetarische) voeding. Hij bouwde dit op door diverse werkervaringen als o.a. bioboer en kok, door het volgen van seminaries en door intensieve zelfstudie. Hij bestudeerde tal van gezichtspunten zoals o.a. de makrobiotiek, bloedgroependieet, voedselcombinaties, ayurveda, rauwkost, het vegetarisme, veganisme en de antroposofie. Deze uiteenlopende gezichtspunten verbindt hij in zijn lessen met de huidige wetenschappelijke manier van denken. Daarnaast volgde hij ook een driejarige opleiding omtrent voeding en bewustzijnsontwikkeling bij Heinz Grill in Italië. De lessen worden thematisch opgebouwd vanuit deze ruime vakkennis en worden dus niet gegeven vanuit een bepaalde leer of richting. Ze zijn net bedoeld om verschillende gezichtspunten met kennis van zaken te leren onderscheiden en herkennen. Ze zijn vooral ook bedoeld voor wie op een zeer toegangelijke maar toch inhoudelijke, verdiepende alsook kunstzinnige manier met voeding wil leren omgaan.

Er zijn nog plaatsen beschikbaar