Vitamine T: Reinhilde Decleir

U bent hier

Home > Vitamine T: Reinhilde Decleir

SOS de kunst, SOS de wereld?

Wanneer

do, 28/01/2021 - 20:00 - 21:30
Voeg toe aan kalender2021-01-28 20:00:002021-01-28 21:30:00GMT+01:00Vitamine T: Reinhilde DecleirWandelweg 11 8500 Kortrijk

Waar

Uw eigen kot
Wandelweg 11
8500 Kortrijk

Prijzen

Standaardtarief - 5.00

 

"Ik ga de wereld niet verbeteren, maar er zijn wel mensen waarmee ik werk die zich daardoor beter gaan voelen in de wereld." Zo antwoordde Reinhilde Decleir op de vraag "Hoe wil je de wereld redden?" in Flanders DC magazine van 7 april '20.

Naast actrice voor televisie en theater leidt Reinhilde Decleir Tutti Fratelli, een Antwerps theatergezelschap en ontmoetingsplaats voor alle mensen uit de samenleving. Het is op die plaats dat de kracht en waarde van kunst naar boven komen. En is het misschien net dat wat we de voorbije maanden misten? Het deel uitmaken van een wereld waarin kunst zorgt voor verbinding in een verdeelde samenleving?

Hoe kijken we naar de toekomst? Welke rol kan kunst spelen en mogen we zover denken dat kunst de wereld kan redden? Welke rol moet kunst spelen en hoe kan ze prangende uitdagingen als mobiliteit, diversiteit, duurzaamheid in een ander perspectief plaatsen of.... beschouwen we kunst eerder als een vlucht? Moet kunst conflicten blootleggen, taboes opzoeken?

Tijdens dit dubbelgesprek legt ​moderator Wim Oris (artistiek en algemeen leider van Cie Tartaren) deze pittige vragen voor aan Reinhilde Decleir, Grande Dame uit de sociaal bewogen theaterwereld, en Anke Somers, een jonge slam poet en actrice (bij o.a Collectief NOK en het Mechels Stadsgezelschap).

Vitamine T is het gezamenlijke project van de 13 Vlaamse Vormingplussen. Elke maand laten we online een straffe spreker aan het woord die nadenkt over de wereld na corona. Wat als we deze crisis aangrijpen als kans om na te denken over een andere toekomst?

Praktische info:

Bij een online activiteit ontvang je, na inschrijving, en kort vóór de start van de activiteit, een e-mail met de exacte link waarmee je toegang hebt tot de activiteit.
Neem vooraf ook onze tips voor een geslaagde videobabbel even door op vormingplusmzw.be.

Inschrijven bij

Vormingplus Limburg
Tel:
011/560100

Over de begeleiding:

Anke Somers (1997) werd geboren in Oostende, maar groeide op in Mechelen. studeerde drama-opleiding van LUCA School Of Arts in Leuven. Sindsdien zoekt ze haar eigen stem. Ze is actief als slam poet en belandde in de finale van het Belgisch Kampioenschap slam poetry. Eind 2017 stond ze o.a. op M-useumnacht met haar performance ‘Persona’. Verder maakt ze deel uit van het 'Mechels Stadsgezelschap' onder leiding van ARSENAAL/LAZARUS, alsook het dichterscollectief WEER/WOORD. Ze werkte mee aan de realisatie van de figurenvoorstelling Saperlipopette (6+) van Ultima Thule, waarin ze ook meespeelt. Gedurende februari-maart 2019 volgde ze stage bij Abattoir Fermé. Ze is lid van het jonge theatercollectief NOK.

Reinhilde Decleir studeerde aan Studio Herman Teirlinck en speelde bij o.a. Arca Gent, de Blauwe Maandag Compagnie en de Internationale Nieuwe Scène. Daarnaast regisseerde ze bij zowel professionele groepen als amateurgezelschappen en doceerde ze aan de Studio Herman Teirlinck. Ze speelde in verschillende films en televisieseries. In 2008 richtte ze samen met enkele verwanten Tutti Fratelli op, een sociaal-artistieke theaterplaats. Het gezelschap maakt theater met mensen die minder kansen kregen in hun leven. Voor haar werk bij Tutti Fratelli ontving ze verschillende prijzen.

Trefwoorden: Online, Activiteit
Online inschrijven is niet mogelijk voor deze activiteit. Kijk onder 'Praktisch' voor meer info