Systeemopstellingen over De pijn van anderen

U bent hier

Home > Systeemopstellingen over De pijn van anderen

Wanneer

vr, 15/05/2020 - 09:30 - 17:00
Voeg toe aan kalender2020-05-15 09:30:002020-05-15 17:00:00GMT+01:00Systeemopstellingen over De pijn van anderenWandelweg 11 8500 Kortrijk

Waar

Vormingplus Midden- en Zuid-West-Vlaanderen
Wandelweg 11
8500 Kortrijk

Prijzen

Standaardtarief - 25.00
Sociaal tarief - 12.50

 

Deze dag is een ervaringsdag waarbij we het effect van 'de pijn van anderen' op elkaar onderzoeken. 'De pijn van anderen' kan grote gevolgen hebben voor de omgeving. We gaan aan de slag met systeemopstellingen, een methodiek die op een directe manier de dynamiek in een systeem laat ervaren.

We benaderen het vraagstuk van 'de pijn van anderen' langs 2 invalshoeken.

Wat is het effect van de pijn van een familielid (of een vriend, collega ...) op de andere leden van de familie (vriendenkring of collegagroep ...)?

In tweede instantie bekijken we 'de pijn van anderen' in een ruimer perspectief. Hoe gaan wij als samenleving om met 'de pijn van anderen'? Wat is het effect op ons van het lot van vluchtelingen, hoe dragen we de gevolgen van de klimaatopwarming, welke gevolgen hebben uitingen van racisme en discriminatie, wat is het effect van een terreuraanslag ... ? Bij een systeemopstelling onderzoeken we de verborgen dynamiek in een systeem. Dat systeem kan heel verschillend zijn, elke groep kan een systeem vormen. Het magische van opstellingen is dat, zonder veel informatie, representanten exact de rol van onbekenden kunnen ‘vertolken’. 

I.k.v. 'Caring = Sharing', een festival rond zorg en empathie in samenwerking met Rhizo, Vives, kunstencentrum BUDA, Texture, museum over Leie en vlas, AZ Groeninge, A'kzie, Ligand & Schouwburg Kortrijk. Van 8 t.e.m. 12 juni 2020. Meer info op de site van Schouwburg Kortrijk.

Over de begeleiding:

Jan Timmerman is stafmedewerker bij Vormingplus MZW. Hij is verantwoordelijke voor de thema's 'Filosofie & Zingeving’ en 'Maatschappij & Milieu'. Daarnaast begeleidt hij filosofie-leesgroepen, modereert hij debatten en af en toe begeleidt hij een workshop familieopstellingen. Literatuur is nooit ver weg, lezen is een vorm van puzzelen, terwijl je in de spiegel kijkt. Al lezend verzamel je de stukjes en het resultaat trekt zich, als een horizon, steeds terug. Met meerdaagse staptochten laadt hij zijn batterijen op.

Er zijn nog plaatsen beschikbaar