Samenleven in dialoog: panelgesprek

U bent hier

Home > Samenleven in dialoog: panelgesprek

Wanneer

ma, 13/05/2019 - 19:30 - 21:30
Voeg toe aan kalender2019-05-13 19:30:002019-05-13 21:30:00GMT+01:00Samenleven in dialoog: panelgesprekDe Munt 8 8800 Roeselare

Waar

Kenniscentrum ARhus
De Munt 8
8800 Roeselare

Prijzen

Standaardtarief - 0.00

Code: 198309

In de vorige eeuw werd 'het einde van de grote verhalen' verkondigd. De grote levensbeschouwingen hadden hun uitstraling en aantrekkingskracht verloren en zouden een stille dood sterven. Maar hoe ziet de situatie eruit in de 21ste eeuw? Welke plaats hebben levensbeschouwingen in onze samenleving vandaag? En hoe verhouden ze zich tot elkaar? We onderzoeken gedurende vier avonden, van januari tot april, wat de eigenheid van de islam, het vrijzinnig humanisme, de protestantse kerk en de katholieke kerk is. 


Tijdens deze vijfde avond gaan Roeselaarse vertegenwoordigers van deze levensbeschouwingen in dialoog met elkaar over hun plek in deze stad. Wat is hun rol en betekenis? Welke impact hebben ze?


Het gesprek wordt in goede banen geleid door Jan Timmerman (Vormingplus MZW).

Inschrijven bij

Kenniscentrum ARhus
Tel:
051/691800
E-mailadres:

Partner:

Pastorale Eenheid Sint-Franciscus Roeselare
Protestantse Kerk Roeselare 'De geuzentempel'
huisvandeMens Roeselare
Moskee Roeselare 'El Nour'

Over de begeleiding:

Jan Timmerman is stafmedewerker bij Vormingplus MZW. Hij is verantwoordelijke voor de thema's 'Filosofie & Zingeving’ en 'Maatschappij & Milieu'. Daarnaast begeleidt hij filosofie-leesgroepen, modereert hij debatten en af en toe begeleidt hij een workshop familieopstellingen. Literatuur is nooit ver weg, lezen is een vorm van puzzelen, terwijl je in de spiegel kijkt. Al lezend verzamel je de stukjes en het resultaat trekt zich, als een horizon, steeds terug. Met meerdaagse staptochten laadt hij zijn batterijen op.

Online inschrijven is niet mogelijk voor deze activiteit. Kijk onder 'Praktisch' voor meer info