In Pursuit of Silence

U bent hier

Home > In Pursuit of Silence

Film en gesprek met architect Tom Callebaut en arts Mark Desmet S.J.

Wanneer

wo, 03/10/2018 - 19:30 - 22:00
Voeg toe aan kalender2018-10-03 17:30:002018-10-03 20:00:00UTCIn Pursuit of SilenceDe Munt 8 8800 Roeselare

Waar

Kenniscentrum ARhus
De Munt 8
8800 Roeselare

Prijzen

Standaardtarief - 7.00

Code: 187820

In deze documentaire maakt de Amerikaanse regisseur Patrick Shen een wereldreis. Hij verklankt op ‘oorverdovende’ wijze de geluidspollutie in onze moderne, hoogtechnologische maatschappij en verbeeldt de stilte van de weidse natuur en Japanse zen-kloosters.

Zoals meerdere van zijn documentaires gaat het om een queeste naar iets ongrijpbaars: het geheim van de stilte dat ons in staat stelt om - in de verstilde en gedeelde ruimte - nieuwe verbindingen aan te gaan met anderen en het Andere. 

Na de film gaat Jan Timmerman (Vormingplus MZW) in gesprek met interieurarchitect Tom Callebaut en jezuïet en palliatief arts Mark Desmet. Mensen zijn fundamenteel zin- en gelukzoekers. De idee van vooruitgang en de vermarkting van het geluk zijn zo ‘adem-benemend’ dat we uitgeput of uitgeblust raken. Voor een weg naar verstilling en verdieping laten we ons graag inspireren door reflecties op deze film.

Meer info over de stilte-14-daagse in Roeselare op www.stilteproject.org.

Praktische info:

Inschrijven via info@stilteproject.org

Partner:

Kenniscentrum ARhus
Werkgroep Cultuur van de Pastorale Eenheid Sint-Franciscus

Over de begeleiding:

Jan Timmerman is stafmedewerker bij Vormingplus MZW. Hij is verantwoordelijke voor de thema's 'Filosofie & Zingeving’ en 'Maatschappij & Milieu'. Daarnaast begeleidt hij filosofie-leesgroepen, modereert hij debatten en af en toe begeleidt hij een workshop familieopstellingen. Literatuur is nooit ver weg, lezen is een vorm van puzzelen, terwijl je in de spiegel kijkt. Al lezend verzamel je de stukjes en het resultaat trekt zich, als een horizon, steeds terug. Met meerdaagse staptochten laadt hij zijn batterijen op.

Online inschrijven is niet mogelijk voor deze activiteit. Kijk onder 'Praktisch' voor meer info