Wat weet ik? Expeditie zomer, van 4 tot 8 juli

U bent hier

Home > Nieuws > Wat weet ik? Expeditie zomer, van 4 tot 8 juli

Que sais-je?

De Franse filosoof Michel de Montaigne vertolkte een half millennium geleden al een grondhouding waar we ons met Vormingplus graag achter scharen. Gezonde twijfel in een context waar individuele en gezamenlijke expedities kunnen vertrekken, met ruimte voor introspectie en reflectie en een bijzondere kijk op de buitenwereld. 

Zomerexpeditie

De komende zomer verbeelden we deze queeste met onze zomerexpeditie. We zetten onze deuren in Kortrijk open voor een week onversneden plezier en educatieve diepgang. Er zal kunst zijn en zomers gefilosofeer, lichaamswerk en meditatie, geluid en stilte. Er wordt gefietst en gewandeld, dichtbij en iets verder weg. We hebben trage en minder trage dagen, dagen waarop het kampvuur hoog oplaait en het vakantiekampgehalte evenredig de hoogte in schiet. Caravans zullen het zomergevoel aanwakkeren. Heb je onze parking altijd een nogal grijze en stenen woestenij gevonden, dan hebben we goed nieuws: je kan er zelf iets aan doen. Samen met andere enthousiastelingen kan je onze eigenste hortus conclusus komen verfraaien. Nieuwe stemmen worden gehoord, enkele vaste waarden keren terug, en er wordt af en toe eens uit de band gesprongen. Op het einde van de week verzamelen we rond het kampvuur, met drank, hapjes en muziek. Het is immers maar één keer per jaar zomer. 

De lange tafel

Het kloppende hart van onze zomerweek is de lange tafel. Je kan er niet alleen elke dag terecht voor het ontbijt, de tafel doet eveneens dienst als ontmoetingsplek voor, na of tijdens een activiteit. Maar je kan er gewoon ook even langskomen voor de gezelligheid en een tas koffie. En wil je de innerlijke mens versterken, dan kan je iedere middag aan onze lange tafel aanschuiven voor de Lange Tafellunch, geserveerd door de mobiele keuken van Ooogst. 

Overzicht

Hieronder vind je een overzicht van alles wat er deze week te doen is. Sommige programma's zijn gratis, andere zijn dat dan weer niet.

Opgelet! Voor de meeste activiteiten kan je apart inschrijven, andere workshops of cursussen duren meerdere sessies of dagen. Voor deze programma's kan je je enkel inschrijven als je de hele reeks volgt. Voor het ontbijt ‘s morgens betaal je telkens € 5, voor de lunch ‘s middags is dat € 12. Omwille van praktische redenen is inschrijven op voorhand verplicht.
Wens je in te schrijven, of wil je meer praktische info en details over de inhoud van de diverse activiteiten, dan kan je op de titels doorklikken. 

 

Maandag 4 juli

Dinsdag 5 juli

Woensdag 6 juli

Donderdag 7 juli

Vrijdag 8 juli

Volg Expeditie zomer op Facebook.