Onze Warmste Acties leverden € 801 op t.v.v. Effen Weg vzw

U bent hier

Home > Nieuws > Onze Warmste Acties leverden € 801 op t.v.v. Effen Weg vzw

In het kader van De Warmste Week 2019 organiseerden we op vrijdag 13 december 2019 ‘De Warmste Middag' en 'De Warmste Fuif'.
De opbrengst van ‘De Warmste Middag’ gaat naar Effen Weg vzw, een organisatie die het wandelen bij mensen met (chronische) pijn wil stimuleren. 

 
Beide acties leverden € 801 op. 
Van harte dank aan alle docenten en vrijwilligers voor hun hulp en iedereen die er bij was!
 
 
 
Over Effen Weg vzw...
 
Effen Weg vzw is een organisatie die het wandelen bij mensen met (chronische) pijn wil stimuleren. De vereniging is ontstaan door een samenwerking tussen de Vlaamse Pijnliga vzw en Mattias Furniere, zelf al jaren lijdt aan chronische rugpijn en de drijvende kracht achter deze organisatie is. Effen Weg vzw gaat zowel actief met patiënten op stap en geeft alsook de mensen een duwtje in de rug om individueel te beginnen wandelen. In enkele maanden tijd is Effen Weg uitgegroeid tot een vereniging met verschillende vrijwilligers die wandelingen organiseren in gans Vlaanderen.
 
Bij veel mensen die te kampen hebben met (chronische) pijn leeft nog steeds de gedachte dat er bij pijn rust moet aangehouden worden. Indien de pijn acuut of te hevig is moet dit inderdaad gebeuren, maar bij veel vormen van chronische pijn werkt bewegen minstens even verlichtend. Wandelen is hiervoor uitermate geschikt. Het is laagdrempelig, je kan het bijna overal doen en de kans op bijkomende blessures of letsels is nihil.
 
 
Een interview met initiatiefnemer Mattias Furniere lees je op de site van Natuurpunt.