De kanarie in de koolmijn: een theatervoorstelling over burn-out

U bent hier

Home > Nieuws > De kanarie in de koolmijn: een theatervoorstelling over burn-out

Te veel mensen vallen vandaag uit met een burn-out. Enkele van hen schreven, vanuit hun persoonlijke ervaringen, samen met theatermaker Lucas Vandenbussche, maandenlang aan een bijzondere theatervoorstelling: ‘De kanarie in de koolmijn’. Geen klassiek theater, wel een interactieve voorstelling, gespeeld door ‘gewone’ mensen met een burn-outervaring.

'De kanarie in de koolmijn' wil de maatschappelijke oorzaken van burn-out onderzoeken en aanpakken. Dat doen de spelers samen met het publiek, dat zo mee oplossingen aanreikt in de strijd tegen burn-out.

Meer info verneem je via burnoutkanarie.be.

Die voorstelling wordt dit najaar opgevoerd:

* donderdag 7 november (20u): SWOK, Staden 
* dinsdag 12 november (20u) CC Gildhof, Tielt - UITVERKOCHT
* dinsdag 26 november (20u): OC De Schouw, Lichtervelde - UITVERKOCHT
* donderdag 28 november (20u15): OC De Stekke, Moorsele - UITVERKOCHT
* EXTRA VOORSTELLING: dinsdag 3 december (20u): 
CC Het SPOOR, Harelbeke (bestel hier tickets)
* woensdag 4 december (20u): CC Het SPOOR, Harelbeke - UITVERKOCHT

Op donderdag 12 december wordt het eerste deel van dit project afgesloten in Kenniscentrum ARhus in Roeselare (meer info). Na enkele fragmenten uit de voorstelling gaat Annelies Blomme in gesprek met Frank Van Massenhove (voormalig voorzitter van het directiecomité FOD Sociale Zekerheid) en Ida Veldeman (Stress- en Burnout Coach). Ten slotte wisselen we aan gesprekstafels expertise uit.

Een interview met Vormingplus-stafmedewerker Conny Vercaigne en Lucas Vandenbussche lees je op onze blog De Toekomstmakers.

 

 

 

I.s.m. ABVV West-Vlaanderen, Kenniscentrum ARhus, CC Het SPOOR (Harelbeke), CC De Steiger (Menen), CC Wevelgem, CM Zuid-West Vlaanderen, De Lochting, Femma, Huis van de Mens Kortrijk, KVLV, vrouwen met vaart, Mentor, STAM, Waerbeke en Projectvereniging BIE.

Het project wordt ondersteund door de Vlaamse Overheid.

Foto: Flo Vandenbussche