KOM UIT JE BUBBEL!

U bent hier

Home > Projecten > KOM UIT JE BUBBEL!

Door to door - over een-op-eengesprekken tussen onbekenden.
 

Valt het je ook op dat je zelden met onbekenden praat over onze samenleving? Benieuwd naar hoe stadsgenoten met soms een heel ander idee naar de toekomst kijken? En zin om in Kortrijk eens andere buurten/plekken te verkennen en met mensen in dialoog te gaan? 
 
De actie Door to Door gelooft in de kracht van een-op-eengesprekken tussen mensen. Deelnemers beslissen zelf hoe, waar en hoeveel ze willen praten, op een manier die ze zelf fijn vinden. Door to Door wil mensen een bijzondere gesprekservaring bieden, en nieuwe inzichten geven op hoe anderen kijken naar de toekomst van onze samenleving. 
 
Wie zou jij eens open willen spreken, omdat je dat nog zelden echt deed en benieuwd bent? 
 
Eén op één praten met onbekenden is best spannend, maar we voorzien verrassende hulpmiddelen die de drempel meteen verlagen. We zoeken zowel gespreksstarters die op straat, op de markt, in de winkelstraat, aan de deur, ... korte een-op-eengesprekken wil voeren met onbekenden. En we zoeken gesprekspartners die hun eigen ideeën en visie willen delen tijdens een langer gesprek waarin we de tijd nemen om te luisteren en in dialoog te gaan. 

Doe je mee?
 

Word een gespreksstarter! 
  • Het enige wat je moet kunnen is open willen luisteren en je eigen kijk wil delen met anderen;
  • Je kiest zelf hoeveel gesprekken je aangaat (wij denken aan minimaal drie);
  • Je neemt op vrijdag 11 september (19u - 22u) deel aan een inspirerende workshop waar je allerlei gespreksmethodieken, tips en veel goesting zal krijgen om in gesprek te gaan;
  • Je wil op zaterdag 12 en/of zondag 13 september enkele uren besteden aan mensen ontmoeten, terwijl ook heel wat andere Kortrijkzanen met weer anderen praten, de hele stad rond, en misschien zelfs daarbuiten;

Word een gesprekspartner! 
Waarover zou jij eens open willen spreken, omdat je dat nog zelden echt deed en benieuwd bent? Welke ideeën heb jij voor de toekomst? En welke is jouw visie op de samenleving? Stel je dan kandidaat voor een langer diepte-interview. Voorzie minstens een uur en laat graag weten waar je het gesprek het liefst laat doorgaan.  

  • BK6 (Broelkaai 6)
  • Scala/Unie der Zorgelozen (Pluimstraat 7)
  • Antigone/Wijkcentrum Overleie (Overleiestraat 47)
  • Vormingplus MZW (Wandelweg 11)
  • Bij jou thuis

-> Schrijf je hier in voor 'Door to Door'
Daarna nemen we dan contact met je op voor verdere concretisering. Het wordt bijzonder, beloven we!  

NO_Party!
Eén week later - zaterdag 19 september - komen we allemaal samen om bij een drankje terug te blikken op wat we samen hebben beleefd en geleerd. Daarna ben je welkom op de NO_Party in BK6 (Broelkaai 6 in Kortrijk). 

Met de NO_Party onderzoeken actieve burgers, jongeren, collectieven en organisaties wat 'NEEN' in deze bizarre tijden kan betekenen. Inspiratie krijgen ze tijdens het NO_Bootcamp van 8 september tot 15 september. 

 

 

Iedereen welkom en alle info over de NO_Party en de Bootcamp vind je hier!


Door to Door en de NO_Party is een actie van kunstenaarsplatform State of the Arts en BK6, samen met Hart Boven Hard, kunstencentrum BUDA, Schouwburg Kortrijk, Vormingplus MZW, Unie der Zorgelozen, Theater Antigone, VIVES, Wijkteams Kortrijk, …  
Meer info bij kurt.declercq@vormingplus.be | 056 260 | 0487 47 61 89

 
                      
                   

 

 

 

 
 
 
Subtitel: 
Door to door - over een-op-eengesprekken tussen onbekenden
Periode: 
september, 2020