Koken en bakken met glutenvrije granen en melen

U bent hier

Home > Koken en bakken met glutenvrije granen en melen

Wanneer

wo, 06/11/2019 - 19:00 - 22:00
Voeg toe aan kalender2019-11-06 19:00:002019-11-06 22:00:00GMT+01:00Koken en bakken met glutenvrije granen en melenWaalvest 1 8930 Menen

Waar

Cultuurcentrum De Steiger
Waalvest 1
8930 Menen

Prijzen

Standaardtarief - 35.00

Incl. ingrediënten

 

Je leert smakelijke, eenvoudige en kleurrijke bereidingen klaarmaken met de glutenvrije granen zoals rijst, gierst, maïs en een aantal aanverwanten zoals boekweit, quinoa en amaranth. Ook melen zoals kikkererwtenmeel en kastanjemeel leer je gebruiken. Je leert op die manier tal van hartige bereidingen, hoofdgerechten alsook desserts maken zonder gluten. De glutenvrije granen en melen bieden tal van mogelijkheden om ons voedingspatroon te verrijken en uit te breiden.  


Het doel van deze les is om deze mogelijkheden volop te leren kennen. Deze sessie is geschikt voor iedereen met een interesse in het glutenvrije koken.


Praktische info:

Zowel voor de beginnende als de gevorderde kok. Breng een schort, bewaarpotjes, schilmesje en een snijplank mee.

Inschrijven bij

Cultuurcentrum De Steiger
Tel:
056/515891
E-mailadres:

Partner:

Cultuurcentrum De Steiger

Over de begeleiding:

Peter Vandermeersch bouwde de voorbije 20 jaar een ruime en professionele vakkennis op omtrent natuurlijke (vegetarische) voeding. Hij bouwde dit op door diverse werkervaringen als o.a. bioboer en kok, door het volgen van seminaries en door intensieve zelfstudie. Hij bestudeerde tal van gezichtspunten zoals o.a. de makrobiotiek, bloedgroependieet, voedselcombinaties, ayurveda, rauwkost, het vegetarisme, veganisme en de antroposofie. Deze uiteenlopende gezichtspunten verbindt hij in zijn lessen met de huidige wetenschappelijke manier van denken. Daarnaast volgde hij ook een driejarige opleiding omtrent voeding en bewustzijnsontwikkeling bij Heinz Grill in Italië. De lessen worden thematisch opgebouwd vanuit deze ruime vakkennis en worden dus niet gegeven vanuit een bepaalde leer of richting. Ze zijn net bedoeld om verschillende gezichtspunten met kennis van zaken te leren onderscheiden en herkennen. Ze zijn vooral ook bedoeld voor wie op een zeer toegangelijke maar toch inhoudelijke, verdiepende alsook kunstzinnige manier met voeding wil leren omgaan.

Online inschrijven is niet mogelijk voor deze activiteit. Kijk onder 'Praktisch' voor meer info