Kapittelgesprek

Home > Kapittelgesprek

Wanneer

do, 20/04/2017 - 20:00 - 21:30
Voeg toe aan kalender2017-04-20 18:00:002017-04-20 19:30:00UTCKapittelgesprekAmbassadeur Baertlaan 5 8500 Kortrijk

Waar

Crematorium UITZICHT
Ambassadeur Baertlaan 5
8500 Kortrijk

Prijzen

Standaardprijs - 0.00

Code: 176922

De traditie van een kapittelgesprek gaat terug op de Benedictijnse traditie. In een kapittelgesprek wordt, nadat iemand gesproken heeft, even lang gezwegen  als de tijd dat die persoon heeft gesproken. Dit geeft niet alleen het nodige gewicht aan wat gezegd is, het creëert ook verbondenheid en een aandachtige, maar ontspannen aanwezigheid.

Dit kapittelgesprek kadert in het Festival van Vlaanderen Kortrijk, dat in 2017 onder meer aandacht heeft voor onze vergankelijkheid. Op 10 mei wordt 'Socrate' van Erik Satie opgevoerd in crematorium UITZICHT in Kortrijk. Martin Heidegger noemde de mens een 'sein zum Tode', ons leven is namelijk getekend door onze sterfelijkheid. Maar wat betekent dat, is je sterfelijkheid een thema voor jou, hoe sta jij tegenover 'dood', die van jou, die van anderen, welke impact heeft dat op je leven...?

Meer info: www.festivalkortrijk.be

Partner:

Festival van Vlaanderen Kortrijk
Crematorium UITZICHT

Over de begeleiding:

Jan Timmerman is stafmedewerker ‘Filosofie en zingeving’ en 'Maatschappij en Milieu'. Naast organisatorisch werk begeleidt hij filosofie-leesgroepen, modereert hij debatten en af en toe begeleidt hij een workshop familieopstellingen. Literatuur is nooit ver weg, lezen is een vorm van puzzelen, terwijl je in de spiegel kijkt. Al lezend verzamel je de stukjes en het resultaat trekt zich, als een horizon, steeds terug. Met meerdaagse staptochten laadt hij zijn batterijen op.

Er zijn nog plaatsen beschikbaar

Schrijf je in!