Herover je online privacy!

U bent hier

Home > Herover je online privacy!

Wanneer

di, 12/11/2019 - 18:00 - 21:30
Voeg toe aan kalender2019-11-12 18:00:002019-11-12 21:30:00GMT+01:00Herover je online privacy!Overleiestraat 15 /A 8500 Kortrijk

Waar

VC Mozaïek
Overleiestraat 15 /A
8500 Kortrijk

Prijzen

Gratis - 0.00

 

Privacy op het web, bestaat dat eigenlijk wel? Wat je ook online doet: het wordt in de gaten gehouden. Persoonlijke informatie wordt verzameld en gebruikt voor commerciële doeleinden. De persoonlijke data die bedrijven als Google en Facebook op grote schaal over ons doen en laten verzamelen, wordt ingezet om te beïnvloeden wat we doen, wat we kopen en zelfs op wie we stemmen. Een beknotting van onze privacy en een beperking van onze keuzevrijheid.

Kunnen we er nog iets aan doen? Onze privacy staat misschien met een half been in het graf, ze is nog niet helemaal dood en begraven, aldus Jan Walraven, onderzoeksjournalist bij Apache en auteur van het boek ‘De diefstal van de eeuw’.

Walraven geeft ons om 19u een panoramische kijk op het thema. Voor en na (vanaf 18u, tot 21u30) kan je die avond ook een 10-tal verschillende korte workshops volgen die je op weg helpen om je privacy beter af te schermen. We geven praktische tips, tonen alternatieven en zetten je op weg om heel concrete acties te ondernemen.

Tijdsschema: download PDF

Inschrijven?

Inschrijven voor de avond als geheel (keynote, Q&A, helpdesk) kan je met het formulier hieronder.

Als je deel wil nemen aan workshops (beperkte plaatsen) schrijf je dan ook in op de individuele activiteiten (volledige programma vind je op vormingplusmzw.be/privacydag)

Partner:

Bibliotheek Kortrijk
VC Mozaïek
Amnesty International Kortrijk

Over de begeleiding:

Jürgen Van Lerberghe is projectcoördinator mediawijsheid en e-inclusie bij Bib Kortrijk, met een passie voor single-board computers, #makestuff en arcade gaming.

Merijn Supply is stafmedewerker ICT bij Vormingplus MZW. Hij is verantwoordelijk voor alle programma's binnen 'Digitaal & Media'. Merijn studeerde Wijsbegeerte en Vergelijkende Cultuurwetenschappen, maar in z'n beroepsleven maakte hij zich vooral nuttig op vlak van informatica. Zijn voorkeur gaat uit naar vrije en open source software. In z'n vrije tijd sleutelt Merijn nog het liefst aan een breed arsenaal aan fietsen en hij weigert koppig om grenzen te erkennen op vlak van fietsmobiliteit. Daarnaast volgt hij de internationale actualiteit en is hij een fervent muziekliefhebber, in het bijzonder van electronica en jazz.

Er zijn nog plaatsen beschikbaar

Schrijf je in!

You must have Javascript enabled to use this form.