Filosofisch café Tielt

U bent hier

Home > Filosofisch café Tielt

Wanneer

ma, 19/04/2021 - 20:00 - 22:30
Voeg toe aan kalender2021-04-19 20:00:002021-04-19 22:30:00GMT+01:00Filosofisch café TieltStationsstraat 25 8700 Tielt

Waar

Theater Malpertuis
Stationsstraat 25
8700 Tielt

Prijzen

Standaardtarief - 3.00

 

In deze babbelzieke wereld worden veel meninkjes verkondigd en overtuigingen rondgestrooid. Niet zo in een filosofisch café. Daar zoek je argumenten en fundamenten voor overtuigingen. Je toetst je eigen mening aan die van anderen. Je voert een open dialoog, in groep, op zoek naar een antwoord op een fundamentele vraag. Het streven naar inzicht staat er centraal, niet gelijkhebberij. Een filosofisch café is zoveel als een filosofisch laboratorium, zonder denkmeesters of aangeleerde afhankelijkheid. Het is denken zonder dogma's en zonder titels. 

De instrumenten die je hebt zijn je eigen denken, je ervaring en... de verwondering, zo oud en krachtig als de eerste filosofie. Een filosofisch café is telkens anders, gemaakt door de deelnemers, met een ervaren gespreksleider die het proces mee bewaakt en aanwakkert.

Voorkennis is niet vereist, een open geest is voldoende

Partner:

Theater Malpertuis
Cultuurcentrum Gildhof

Over de begeleiding:

Fons Vandormael is filosoof en theoloog. Hij was lector 'Religie, Zingeving en Levensbeschouwing' (VIVES).
Je vindt hem heel regelmatig aan het roer van het filocafé in Tielt. Fons is de man die met gerichte vragen de deelnemers, met zachte dwang, verleidt tot dieper nadenken met een open geest.

Trefwoorden: Dialoog, Gesprek
Er zijn nog plaatsen beschikbaar