Filosofisch café Tielt

U bent hier

Home > Filosofisch café Tielt

Wanneer

ma, 18/01/2021 - 20:00 - 22:30
Voeg toe aan kalender2021-01-18 20:00:002021-01-18 22:30:00GMT+01:00Filosofisch café TieltStationsstraat 25 8700 Tielt

Waar

Theater Malpertuis
Stationsstraat 25
8700 Tielt

Prijzen

Standaardtarief - 3.00

 

In deze babbelzieke wereld worden veel meninkjes verkondigd en overtuigingen rondgestrooid. Niet zo in een filosofisch café. Daar zoek je argumenten en fundamenten voor overtuigingen. Je toetst je eigen mening aan die van anderen. Je voert een open dialoog, in groep, op zoek naar een antwoord op een fundamentele vraag. Het streven naar inzicht staat er centraal, niet gelijkhebberij. Een filosofisch café is zoveel als een filosofisch laboratorium, zonder denkmeesters of aangeleerde afhankelijkheid. Het is denken zonder dogma's en zonder titels. 

De instrumenten die je hebt zijn je eigen denken, je ervaring en... de verwondering, zo oud en krachtig als de eerste filosofie. Een filosofisch café is telkens anders, gemaakt door de deelnemers, met een ervaren gespreksleider die het proces mee bewaakt en aanwakkert.

Voorkennis is niet vereist, een open geest is voldoende

Partner:

Theater Malpertuis
Cultuurcentrum Gildhof

Over de begeleiding:

Jan Timmerman is stafmedewerker bij Vormingplus MZW. Hij is verantwoordelijke voor de thema's 'Filosofie & Zingeving’ en 'Maatschappij & Milieu'. Daarnaast begeleidt hij filosofie-leesgroepen, modereert hij debatten en af en toe begeleidt hij een workshop familieopstellingen. Literatuur is nooit ver weg, lezen is een vorm van puzzelen, terwijl je in de spiegel kijkt. Al lezend verzamel je de stukjes en het resultaat trekt zich, als een horizon, steeds terug. Met meerdaagse staptochten laadt hij zijn batterijen op.

Trefwoorden: Dialoog, Gesprek
Er zijn nog plaatsen beschikbaar