FiloSofa: Is de politiek passé?

U bent hier

Home > FiloSofa: Is de politiek passé?

Wanneer

vr, 13/11/2020 - 19:30 - 21:00
Voeg toe aan kalender2020-11-13 19:30:002020-11-13 21:00:00GMT+01:00FiloSofa: Is de politiek passé?Scharestraat 20 8800 Roeselare

Waar

vzw K-TROLLE
Scharestraat 20
8800 Roeselare

Prijzen

Standaardtarief - 5.00
Sociaal tarief - 2.50
Studententarief - 2.50
UiTPAS kansentarief - 1.00

 

Meer dan 1 jaar wachten op een nieuwe regering en de coronacrisis hebben de geloofwaardigheid van de politiek geen deugd gedaan. Het vertrouwen van de burger zit op een dieptepunt. Hebben we niet voldoende aan wetenschappers om ons te leiden? Wat is een goed bestuur en zijn er alternatieve vormen van bestuur? Of is de politiek alleen maar het schoothondje van grote bedrijven? Waar haalt ze haar legitimiteit en kan de burger echt inspraak hebben?

In dit verdiepend gesprek toetsen we onze gedachten over het belang/de overbodigheid van het politieke bedrijf.

FiloSofa is een gesprek waar je je filosofische vaardigheden aanscherpt (verborgen aannames toetsen, argumenten opbouwen, logisch redeneren). Je wisselt van gedachten over uit het leven gegrepen thema’s. De gespreksbegeleider bewaakt de focus, helpt je je argumenten te verhelderen of nuance toe te voegen, en zorgt ervoor dat de conversatie steeds in respect en wederkerigheid verloopt. Regelmatig legt de moderator ook linken met filosofie als traditie: welke inzichten van notoire filosofen of filosofische stromingen kunnen we meenemen?

Partner:

vzw K-TROLLE

Over de begeleiding:

Dirk Vandenberghe studeerde in Gent en Utrecht, leerde ‘t stad kennen bij Gazet van Antwerpen, introduceerde sport bij De Tijd, ging op avontuur in Rotterdam bij nrc.next en NRC Handelsblad, was voor die kranten correspondent in Parijs, vertoefde even bij Knack en volgde voor Het Nieuwsblad het reilen en zeilen in zijn oude en nieuwe thuishaven Kortrijk. Combineert nu zijn ervaringen als journalist en lezer op de blog 'man met bril' (https://manmetbril.wordpress.com/)

Werkt als zelfstandig journalist voor o.a. NRC, Ons Erfdeel en het nieuwe boekzine De Witte Duivel.

Er zijn nog plaatsen beschikbaar