Praktisch

U bent hier

Home > Praktisch

Adres

Vormingplus Midden- en Zuid-West-Vlaanderen
Wandelweg 11, 8500 KORTRIJK (GPS coördinaten 50.824135, 3.271007)

Trein

Verlaat het station langs de achterkant en sla linksaf.
Volg het voetpad parallel aan het spoor.
Na 5' wandelen (ca 500 m) zie je het gebouw van Vormingplus aan je rechterkant (route via Google Maps)

Fiets

Vanuit de randgemeenten kan je langs mooie fietsroutes naar Kortrijk fietsen (download fietsplan). Bij Vormingplus vind je een ruime en overdekte fietsenstalling.

Bus

De buslijnen 1, 12, 13, 15, 16, 53, 71, 72, 74, 75, 83, 91, 92 en 93 houden halt aan 'Kortrijk Zwevegemsepoort', tegenover de ingang van Vormingplus.

Auto

Vanuit Waregem/Gent: verlaat de E17 bij Uitrit 3 Kortrijk-Oost en volg de borden 'Kortrijk-Centrum' (Oudenaardsesteenweg). Na 2,1 km neemt u aan de rotonde de tweede afslag (Wandelweg) - bestemming bereikt.

Vanuit Wevelgem/Ieper: verlaat de R8 bij de N50 Doorniksesteenweg en volg 'Kortrijk-Centrum'. Na 1,4 km slaat u rechtsaf (Wandelweg) - bestemming bereikt.

[TIP: stippel je autoroute uit met behulp van Google Maps]

Parkeren

Wie in de buurt van Vormingplus wil parkeren, geven we graag een aantal tips mee:

 • in de omgeving van Vormingplus kan je parkeren in de volgende straten: Sint-Denijsestraat, Kanonstraat, Toekomststraat. Binnen deze zone kan je maximaal 8 uur parkeren en betaal je € 2.
 • op de parking tegenover Vormingplus (Wandelweg) mag je maximaal 2u geparkeerd staan. Daarvoor betaal je € 2,5. Opgelet: op een aantal parkeerplaatsen daar mag je max. 30 minuten staan (shop & go-zone). Goed uitkijken waar je geparkeerd staat is de boodschap. Na 18u kan je er gratis staan. 
 • op het terrein van Vormingplus zijn helaas géén parkeerplaatsen beschikbaar voor cursisten. Je vindt parkeergelegenheid dicht in de buurt via www.parko.be.
 • Vanaf juni 2012 kan je de gratis parkeerapplicatie ProPark voor je smartphone downloaden. Het vinden van een parkeerplaats en het betalen zou nu nog gemakkelijker moeten verlopen. Meer info vind je terug op de website van Parko.

Omdat het onthaal in de namiddag gesloten is. Het secretariaat is open van maandag t/m vrijdag van 8u30 tot 12u30. De stafmedewerkers blijven wel bereikbaar via hun rechtstreekse telefoonnummers.

Wanneer er voor een programma onvoldoende inschrijvingen binnenkomen of wanneer de docent ziek valt zien wij ons genoodzaakt de cursus af te gelasten. Wij verwittigen dan de ingeschreven deelnemers zo snel mogelijk; bij annulatie omwille van onvoldoende inschrijvingen gebeurt dit enkele dagen vóór de geplande startdatum. Uiteraard betalen het cursusgeld integraal terug.

Jazeker. Wanneer je niet kan deelnemen aan een activiteit waarvoor je bent ingeschreven, laat je dat ons zo spoedig mogelijk weten. Zo kunnen we mensen op de wachtlijst de kans geven om deel te nemen.

Opgelet, de volgende regels zijn van toepassing bij een annulatie:

 • annulatie méér dan een week vóór de start van de activiteit: terugbetaling van het volledige inschrijvingsgeld minus € 2,50 administratiekosten.
 • annulatie minder dan 1 week voór de start van de activiteit: geen terugbetaling mogelijk tenzij overmacht wegens ziekte - gelieve ons dan een kopie van doktersbriefje te bezorgen.
 • eenmaal de cursus gestart is is geen terugbetaling meer mogelijk, tenzij er fouten van onze kant gebeurd zijn.
 • UiTPAS-tarief

Als je een UiTPAS hebt en een verhoogde tegemoetkoming, dan kennen we je na melding van je UiTPAS-nummer of het nummer op je mutualiteitsklever een korting van 80 % toe. Heb je nog geen UiTPAS, maar wel je een verhoogde tegemoetkoming, neem dan contact op met ons onthaal (056/260 600 | info@vormingplusmzw.be). Zij verwijzen je naar de vrijetijdsregeling van je gemeente. We kunnen je intussen wel al een sociale korting toekennen. 

 • Sociaal tarief

Mensen die recht hebben op een vervangingsinkomen en werkzoekenden komen in aanmerking voor een korting van 50 % voor de cursussen georganiseerd door Vormingplus (dit zijn de programma's waarvoor je kunt inschrijven bij Vormingplus). Wie 'voltijds' student is (dus niet verbonden aan een CVO of academie) krijgt eveneens een korting van 50 % op het aanbod georganiseerd door Vormingplus (exclusief eventuele vaste kosten zoals ingrediënten of materiaal).

Wil je weten of je voor reductie in aanmerking komt? Neem dat contact op met het onthaal: 056/260 600 | info@vormingplusmzw.be.

 

Je inschrijving is pas definitief na ontvangst van je betaling. We verwachten je betaling binnen de 7 dagen. Gebeurt dit niet, zal Vormingplus desgevallend deelnemers van de wachtlijst aanschrijven om je vrijgekomen plaats in te nemen.

Opgelet: we verwachten steeds inschrijving én betaling: een overschrijving alleen is nog geen inschrijving.

Cultuurcheques worden aanvaard. Contacteer hiervoor het secretariaat.

Opleidingscheques worden niet (meer) aanvaard. De Vlaamse overheid besliste immers in de zomer van 2010 dat opleidingscheques voortaan enkel gebruikt kunnen worden voor cursussen die arbeidsmarktgericht zijn.

Binnen de 7 dagen na je inschrijving verwachten we een overschrijving op IBAN-rekeningnummer BE69 0014 0920 4478, met als mededeling de code van de activiteit, gevolgd door je naam en voornaam of van de personen voor wie je betaalt.

Contant betalen kan enkel tijdens de openingsuren op het onthaal van Vormingplus (er is geen bancontact).

We aanvaarden geen contant geld bij de opstart van een cursus. Wie nog inschrijft en betaalt de laatste week voor de start van de cursus, brengt een betalingsbewijs mee naar de eerste les.

De gemakkelijkste manier om in te schrijven is online via onze website (let wel: enkel voor activiteiten waarbij je inschrijft bij Vormingplus. Voor andere activiteiten schrijf je rechtstreeks in bij onze partners. Je vindt die informatie bij de cursusbeschrijving op de website of in de brochure onder elk programma.)

Inschrijven via deze website doe je zo:

 • Zoek in ons aanbod en kies een cursus. Je ziet meteen of er nog plaatsen beschikbaar zijn.
 • Indien je rechtstreeks bij ons kunt inschrijven zie je op de cursuspagina automatisch een inschrijvingsformulier verschijnen (in het andere geval vind je onder 'Praktisch' de nodige contactgevens)
 • Vul het inschrijvingsformulier in en klik op de knop 'Ik schrijf mij in'
 • Wens je in te schrijven voor meerdere personen? Vul dan voor iedere persoon een inschrijvingsformulier in met hun persoonlijke gegevens.

Een inschrijving via de website wordt onmiddellijk gevolgd door een geautomatiseerde mail. Daardoor weet je zeker dat je vraag in behandeling is. Binnen de twee werkdagen ontvang je een definitieve bevestigingsmail van het secretariaat. Zonder tegenbericht word je vervolgens verwacht op de eerste dag van de activiteit.

Let op: deelname aan de cursus kan enkel na betaling. Je kan het bevestigingsbericht dus niet als geldig deelnamebewijs beschouwen wanneer je betaling nog niet in orde is.

Lukt inschrijven via de website niet, dan kan je dat ook telefonisch doen via het nummer 056/260.600. Onze onthaalmedewerkers Caroline en Katrien zullen je graag helpen. Je kan ook langskomen op het onthaal in de Wandelweg 11 te Kortrijk tijdens de openingsuren (Google Maps)