Een eerlijk klimaatbeleid in de praktijk: inspiratieavond

U bent hier

Home > Een eerlijk klimaatbeleid in de praktijk: inspiratieavond

Wanneer

wo, 25/03/2020 - 19:30 - 21:30
Voeg toe aan kalender2020-03-25 19:30:002020-03-25 21:30:00GMT+01:00Een eerlijk klimaatbeleid in de praktijk: inspiratieavondWandelweg 11 8500 Kortrijk

Waar

Vormingplus Midden- en Zuid-West-Vlaanderen
Wandelweg 11
8500 Kortrijk

Prijzen

Standaardtarief - 0.00

 

Wat is de relatie tussen de klimaatontwrichting, armoede en ongelijkheid? Hoe zorg je voor een doortastend klimaatbeleid dat tegelijk eerlijk is? Want een economische transformatie zal noodzakelijk zijn om de klimaatdoelstellingen te halen. Het goede nieuws is dat die transitie ook het leven van de overgrote meerderheid van de mensen kan verbeteren. 


Op 25 maart geeft Sacha Dierckx (wetenschappelijk medewerker bij denktank Minerva) de voorzet. Hij schetst de hoofdlijnen van het boek ‘Klimaat en sociale rechtvaardigheid’ dat in 2019 verscheen. 

Daarna gaan we in debat in op de verhouding tussen armoede en klimaat. Welke rol speelt het bedrijfsleven in deze transitie? Wat kan je zelf doen als burger?


Tijdens deze avond voeren we het maatschappelijke debat voorbij de valse tegenstellingen. We tonen goede voorbeelden en reiken gefundeerde voorstellen aan voor sociaal rechtvaardige ecologische maatregelen.


Een organisatie van Arbeid & Milieu, ACV, ABVV, Streekfonds West-Vlaanderen en Vormingplus MZW, in samenwerking met beweging.net. 


Partner:

Arbeid & Milieu
Streekfonds West-Vlaanderen
ABVV
ACV West-Vlaanderen
beweging.net Midden en Zuid West Vlaanderen

Over de begeleiding:

Gwen Declerck is HR Directeur bij BOSS Paints.

Isabelle Maes werkt bij ATD Vierde Wereld, een niet-gouvernementele organisatie (NGO) voor armoedebestrijding.

Sacha Dierckx is wetenschappelijk medewerker bij denktank Minerva. Hij studeerde journalistiek aan de Erasmushogeschool Brussel en politieke wetenschappen en algemene economie aan de Universiteit Gent. In 2014 behaalde hij aan de Universiteit Gent zijn doctoraat in de politieke wetenschappen. Hij was vroeger actief bij Poliargus.

Vanya Verschoore werkt als coördinator bij Arbeid & Milieu, een uniek samenwerkingsverband tussen de drie vakbonden en Bond Beter Leefmilieu. Vanuit de ervaring die hij opdeed als oprichter en projectontwikkelaar van o.a. een coöperatieve stadsboerderij en een cohousing project in Kortrijk gelooft hij sterk in de kracht van participatie en de kracht van georganiseerde burgers. Arbeid & Milieu wil op een participerende manier werknemers en burgers sensibiliseren en mee begeleiden op de transitie naar een sociaal rechtvaardige en duurzame economie en samenleving. Dit gebeurt door onze eigen communicatie (tijdschrift) en door vernieuwende projecten en samenwerkingen op poten te zetten, o.a. als stuurgroep lid van Transitie Netwerk Middenveld.

Er zijn nog plaatsen beschikbaar