Dorien Knockaert over duurzaam omgaan met voedsel

U bent hier

Home > Dorien Knockaert over duurzaam omgaan met voedsel

Van superfoods gesproken

Wanneer

ma, 27/11/2017 - 19:30 - 21:30
Voeg toe aan kalender2017-11-27 18:30:002017-11-27 20:30:00UTCDorien Knockaert over duurzaam omgaan met voedselLeiestraat 30 8500 Kortrijk

Waar

Bibliotheek Kortrijk
Leiestraat 30
8500 Kortrijk

Prijzen

Standaardtarief - 3.00

Code: 177567

Nieuwe datum!

Van superfoods gesproken
 
Dorien Knockaert schrijft voor De Standaard over voeding en is de auteur van onder meer 'Goed Eten' en 'De Moestuin van Mme Zsazsa' (samen met Kim Leysen). Haar nieuwste kookboek, dat dit najaar verschijnt, heet 'Thuiskomen. De magie van doordeweeks koken'. "Als voedingsjournalist buig ik me geregeld over erg zorgwekkend nieuws: obesitas, overbevissing, ontbossing... zoveel gezondheids- en milieuproblemen van deze tijd hangen samen met ons eten. Tegelijk geloven we vandaag graag dat eten voor alles een remedie kan zijn, en doen verkopers van dieetboeken, smoothiepoeders en dure superfoods gouden zaken. Bij 'superfoods' denk ik zelf nochtans aan heel ander eten. Aan goedkope, eeuwenoude, alomtegenwoordige grondstoffen waarvan we gewoon niet meer zien hoe belangrijk ze kunnen zijn in een betere manier van eten – en hoe lekker ze kunnen zijn! Zoals peulvruchten, granen of - jawel - bacteriën, de smaaktovenaars van de natuur. Hun verhaal wil ik vertellen. Daarna zul je ze zeker nog eens goed willen proeven."

Op 7 november houdt Dorien Knockaert een pleidooi voor de nederige boon, het brave graantje en de gevreesde microbe.
 
Er worden lokale hapjes voorzien door Fersjet.

https://jongesla.com/

Deze lezing kadert binnen de 'Focus op...voeding'-themareeks. Meer info op www.kortrijkmangetout.be.

Door gebruiker toegevoegde afbeelding

Praktische info:

Prijs inclusief hapjes

Partner:

Bibliotheek Kortrijk
Stad Kortrijk
OCMW Kortrijk

Over de begeleiding:

Er zijn nog plaatsen beschikbaar

Schrijf je in!

You must have Javascript enabled to use this form.