DigiPinguïns: Videobewerking met Kdenlive

U bent hier

Home > DigiPinguïns: Videobewerking met Kdenlive

Kortrijk FOSS/Linux Meetup

Wanneer

di, 03/12/2019 - 19:00 - 21:30
Voeg toe aan kalender2019-12-03 19:00:002019-12-03 21:30:00GMT+01:00DigiPinguïns: Videobewerking met KdenliveWandelweg 11 8500 Kortrijk

Waar

Vormingplus Midden- en Zuid-West-Vlaanderen
Wandelweg 11
8500 Kortrijk

Prijzen

Standaardtarief - 5.00

 

Kdenlive is een veelzijdige videobewerker waarmee je filmpjes kan monteren (inkorten, snijden, effecten, overgangen en titels toevoegen) en het eindresultaat kan exporteren en uploaden naar bijvoorbeeld YouTube of Vimeo.


Kdenlive maakt gebruik van FFmpeg en MLT-framework en kan daardoor overweg met heel veel video-formaten (zoals QuickTime, AVI, WMV, MPEG en Flash Video). Je beschikt over tientallen video- en audio-effecten, lagen en meer.


Naast het praktisch gebruik van Kdenlive krijg je ook een basis mee om met videobewerking aan de slag te gaan onder Linux.


DigiPinguïns is een maandelijkse bijeenkomst van Linux-gebruikers en open-source-enthousiastelingen. We starten de bijeenkomst steeds met een korte nieuwsrubriek over Linux en open-source-technologie (20'), gevolgd door een demo, lezing of workshop. Tussendoor is er steeds gelegenheid voor een losse babbel, waarbij deelnemers ervaring en kennis kunnen uitwisselen.

Over de begeleiding:

Koen Wybo is leerkracht secundair onderwijs met een passie voor Linux en vrije software (LaTeX, Scribus, Kdenlive, etc). Sinds 2011 heeft hij zich gespecialiseerd in Debian. Koen is de auteur van 'Debian Stretch, Basisboek' (www.linuxleren.nl).

Er zijn nog plaatsen beschikbaar

Schrijf je in!

You must have Javascript enabled to use this form.