DigiPinguïns (online): Online TV kijken met Kodi

U bent hier

Home > DigiPinguïns (online): Online TV kijken met Kodi

Is een digitaal televisieabonnement nog nodig?

Wanneer

di, 02/03/2021 - 20:00 - 21:30
Voeg toe aan kalender2021-03-02 20:00:002021-03-02 21:30:00GMT+01:00DigiPinguïns (online): Online TV kijken met KodiWandelweg 11 8500 Kortrijk

Waar

Uw eigen kot
Wandelweg 11
8500 Kortrijk

Prijzen

Standaardtarief - 5.00

 

Kodi is een open source mediaspeler die je kan installeren op bijna ieder toestel (smartphone, tablet, laptop, (mini-)computer of smart-tv). Kodi laat toe om je film- of muziekcollectie te beheren en af te spelen, maar ook om bijkomende plugins te installeren die toegang geven tot andere bronnen op internet (zoals VRT NU & Netflix). 

In deze sessie gaan we dieper in op de mogelijkheden van online streaming via Kodi als alternatief voor een digitaal televisieabonnement. Het laatste jaar is er heel wat vooruitgang geboekt voor televisiekijkers in Vlaanderen, en dat noopt tot een nieuwe evaluatie van Kodi als set-top box.

Praktische info:

Inschrijvingen worden daags voordien afgesloten (23u55). Je ontvangt op dat moment een e-mail met de deelnamelink en het wachtwoord. Neem vooraf onze tips voor een geslaagde videobabbel door op https://www.vormingplusmzw.be/videobellen-tips

Over de begeleiding:

Dag Wieers is freelance Linux-consultant, systeemingenieur en open source ontwikkelaar.

Merijn Supply is stafmedewerker ICT bij Vormingplus MZW. Hij is verantwoordelijk voor alle programma's binnen 'Digitaal & Media'. Merijn studeerde Wijsbegeerte en Vergelijkende Cultuurwetenschappen, maar in z'n beroepsleven maakte hij zich vooral nuttig op vlak van informatica. Zijn voorkeur gaat uit naar vrije en open source software. In z'n vrije tijd sleutelt Merijn nog het liefst aan een breed arsenaal aan fietsen en hij weigert koppig om grenzen te erkennen op vlak van fietsmobiliteit. Daarnaast volgt hij de internationale actualiteit en is hij een fervent muziekliefhebber, in het bijzonder van electronica en jazz.

Er zijn nog plaatsen beschikbaar