DigiPinguïns: E-books beheren met Calibre

U bent hier

Home > DigiPinguïns: E-books beheren met Calibre

Kortrijk FOSS/Linux Meetup

Wanneer

di, 28/05/2019 - 19:00 - 21:30
Voeg toe aan kalender2019-05-28 19:00:002019-05-28 21:30:00GMT+01:00DigiPinguïns: E-books beheren met CalibreWandelweg 11 8500 Kortrijk

Waar

Vormingplus Midden- en Zuid-West-Vlaanderen
Wandelweg 11
8500 Kortrijk

Prijzen

Standaardtarief - 5.00

Code: 198316

Met het programma Calibre (Windows, macOS & Linux) kan je je e-books organiseren en synchroniseren. Het programma ondersteunt courante bestandsformaten (waaronder epub, mobi en pdf). Wanneer je je e-reader (vb Kindle) aansluit herkent het programma automatisch het soort apparaat en zorgt ervoor dat het juiste bestandsformaat op je e-reader terechtkomt bij synchronisatie.


In deze sessie geven we eerst wat context bij het fenomeen 'elektronische boeken':

  • beschikbare hardware: e-readers versus tablets
  • bestandsformaten & kopieerbeveiliging
  • aanbieders: online boekenwinkels, uitleenplatformen, huurformules
  • gratis en legaal aanbod (Gutenberg e.a.)

Vervolgens geven we een demo van Calibre en overlopen we de belangrijkste functionaliteiten. We tonen hoe je 'metadata' ophaalt en aanpast, hoe je collecties onderhoudt en hoe je de e-books synchroniseert met je e-reader.


DigiPinguïns is een maandelijkse bijeenkomst van Linux-gebruikers en open-source-enthousiastelingen. We starten de bijeenkomst steeds met een korte nieuwsrubriek over Linux en open-source-technologie (15'), gevolgd door een demo, lezing of workshop. Tussendoor is er steeds gelegenheid voor een losse babbel, waarbij deelnemers ervaring en kennis kunnen uitwisselen.

Over de begeleiding:

Christophe Ketels is gepassioneerd software consultant. Samen met zijn vrouw onderhoudt hij de blog www.zenspiratie.be en deelt daar zijn ICT-passie onder het motto 'Waarom ingewikkeld als eenvoudig ook kan?'

Jürgen Van Lerberghe is projectcoördinator mediawijsheid en e-inclusie bij Bib Kortrijk, met een passie voor single-board computers, #makestuff en arcade gaming.

Er zijn nog plaatsen beschikbaar

Schrijf je in!

You must have Javascript enabled to use this form.