Digidokter: WhatsApp e.a. communicatie-apps

U bent hier

Home > Digidokter: WhatsApp e.a. communicatie-apps

Wanneer

za, 20/03/2021 - 10:00 - 12:00
Voeg toe aan kalender2021-03-20 10:00:002021-03-20 12:00:00GMT+01:00Digidokter: WhatsApp e.a. communicatie-apps35 Schoolstraat 8770 Ingelmunster

Waar

Bibliotheek Ingelmunster
35 Schoolstraat
8770 Ingelmunster

Prijzen

Standaardtarief - 5.00

 

In de huidige abonnementsformules voor mobiele telefonie is vaak een maandelijkse bundel van duizenden SMS'jes inbegrepen, meer dan een doorsnee tienermeisje kan opgebruiken. Waarom zou je dan nog gebruik willen maken van andere communicatieplatformen?

Simpel: omdat SMS een ietwat gedateerde technologie is met veel beperkingen. Nieuwe communicatieplatformen bieden meer mogelijkheden en bevatten uiterst handige functies. Met WhatsApp bijvoorbeeld kan je in een conversatie naadloos overschakelen van tekst naar foto (alla MMS) of naar een gesproken boodschap (cfr antwoordapparaat). Je kan ook gemakkelijk groepsconversaties opstarten. Logisch dus dat dergelijke apps in luttele jaren tijd enorm populair zijn geworden (WhatsApp telt intussen meer dan 2 miljard gebruikers).

In deze sessie demonstreren we de werking van enkele populaire communicatie-apps. Hoe installeren? Hoe activeren? Hoe te gebruiken in de praktijk? Wat is nu het verschil tussen WhatsApp, Viber, Hangouts, iMessage? Of doen ze eigenlijk allemaal precies hetzelfde? En welke apps genieten vandaag de voorkeur om te videotelefoneren? 

Tot slot vermelden we ook nog ‘RCS’ (Rich Communication Services), zeg maar de opvolger van SMS waarmee Google en telecomproviders hopen om de controle terug te winnen.

Inschrijven bij

Bibliotheek Ingelmunster
Tel:
051/321465

Partner:

Bibliotheek Ingelmunster

Over de begeleiding:

Evy Vandewalle geeft les over digitale vaardigheden (www.digitaalmee.be). Ze geeft praktijkgericht les met talrijke voorbeelden, oefeningen en een vleugje humor. Er is ruimte voor interactie en het stellen van vragen.

Online inschrijven is niet mogelijk voor deze activiteit. Kijk onder 'Praktisch' voor meer info