Digidokter: Hoe hou ik Facebook interessant en leuk?

U bent hier

Home > Digidokter: Hoe hou ik Facebook interessant en leuk?

Wanneer

za, 17/11/2018 - 10:00 - 12:00
Voeg toe aan kalender2018-11-17 10:00:002018-11-17 12:00:00UTCDigidokter: Hoe hou ik Facebook interessant en leuk?Leiestraat 30 8500 Kortrijk

Waar

Bibliotheek Kortrijk
Leiestraat 30
8500 Kortrijk

Prijzen

Standaardtarief - 5.00

Code: 187922

Ja, het klopt dat mensen op Facebook vaak een overdreven positief (of ronduit misleidend) beeld van zichzelf ophangen. En dat je daar moedeloos of geïrriteerd van kunt geraken. Maar je hebt als gebruiker wel degelijk instrumenten in handen om jouw Facebook-nieuwsoverzicht relevanter en plezanter te maken.

In deze sessie bekijken we de enorme bedrijvigheid op Facebook door een positieve bril. Een kleine helft van alle Belgen bezoekt Facebook dagelijks, en ze doen dat heus niet altijd om zich te vergapen aan baby's, huisdieren of maaltijden.

Ten eerste kan je Facebook ook gebruiken als 'nieuws-aggregator'. Zowat elke nieuwssite, elke organisatie, elke publieke figuur, elke blogger kan je volgen op Facebook. Je stelt zo je eigen digitale krant samen, veel meer toegespitst op jouw interesses en niet afhankelijk van 'redactionele willekeur'. Ten tweede kan je op Facebook ook (beschaafd) in conversatie gaan, niet alleen met 'vrienden' maar ook met buurtgenoten, zielsverwanten, gelijkgestemden. Ten derde leer je op Facebook soms initiatieven kennen waarvan je het bestaan niet had kunnen vermoeden. Zoals daar zijn: buurtfeesten, repair café's, rommelmarkten, tweedehands-markten, geefpleinen, actiegroepen, etc.  Zo neem je poolshoogte van de samenleving, een samenleving waar online en offline meer en meer in elkaar vervloeien.

Partner:

Bibliotheek Kortrijk

Over de begeleiding:

Nathalie Deschacht is fotoblogster (@nathfreak op Instagram, Tumbler en Facebook)

Er zijn nog plaatsen beschikbaar

Schrijf je in!

You must have Javascript enabled to use this form.