De Schemerzone - integratie en inburgering: hoe pakken we het aan?

U bent hier

Home > De Schemerzone - integratie en inburgering: hoe pakken we het aan?

Gesprekken over de actualiteit

Wanneer

ma, 21/10/2019 - 17:00 - 18:30
Voeg toe aan kalender2019-10-21 17:00:002019-10-21 18:30:00GMT+01:00De Schemerzone - integratie en inburgering: hoe pakken we het aan?Wandelweg 11 8500 Kortrijk

Waar

Vormingplus Midden- en Zuid-West-Vlaanderen
Wandelweg 11
8500 Kortrijk

Prijzen

Standaardtarief - 0.00

 

"Het toegangsticket zal wat duurder worden, maar eenmaal je erbij hoort, krijg je alle kansen", zo omschreef kersvers Vlaams minister-president Jan Jambon het integratiebeleid van de nieuwe Vlaamse regering.

De afschaffing van het gratis inburgeringsbeleid is daarin een van de meest besproken aspecten. 'Pestgedrag' weerklonk hier en daar.

Minister van Samenleven Bart Somers ziet dat anders. "We vragen wat meer: de inspanningsverbintenis wordt een resultaatsverbintenis". Volgens hem moet iedereen een inspanning doen, nieuwkomers én de ontvangende samenleving. "Iedereen moet uit zijn comfort zone om er een succes van te maken."

Hoe maken we van integratie en inburgering een succesverhaal?


In 'De Schemerzone' gaan we maandelijks met elkaar in gesprek over een actueel thema. Dat thema leggen we 2 weken op voorhand vast. Een academische of ideologische discussie is niet de bedoeling, wel een uitwisseling van ervaringen en visies, standpunten en invalshoeken.

Partner:

OpenDeur vzw

Over de begeleiding:

Maarten Vanhee is stafmedewerker bij Vormingplus MZW. Hij studeerde geschiedenis in Leuven. Bij Vormingplus is hij bezig met de thema's 'Kunst & Cultuur' en 'Maatschappij & Milieu'. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor de communicatie en eindredacteur van het 3-maandelijkse tijdschrift.

Hij raakt door het dolle heen van muziek, film en literatuur, geschiedenis en cultuur, en kalmeert vervolgens in de tuin, met vrijwilligerswerk in een boekhandel en het leren spreken van Italiaans.

Er zijn nog plaatsen beschikbaar

Schrijf je in!

You must have Javascript enabled to use this form.