De Schemerzone - de reis van onze kledij

U bent hier

Home > De Schemerzone - de reis van onze kledij

Gesprekken over de actualiteit

Wanneer

ma, 02/07/2018 - 17:00 - 18:30
Voeg toe aan kalender2018-07-02 15:00:002018-07-03 16:30:00UTCDe Schemerzone - de reis van onze kledijWandelweg 11 8500 Kortrijk

Waar

Vormingplus Midden- en Zuid-West-Vlaanderen
Wandelweg 11
8500 Kortrijk

Prijzen

Standaardtarief - 0.00

Code: 187856

De reis die onze kledij maakt vooraleer we ze uit onze kleerkast nemen en aantrekken, is een lange reis. Hoe onze kleren gemaakt zijn, en wie dat onder vaak erbarmelijke omstandigheden doet, is ondertussen bekend. 5 jaar geleden stortte in Bangladesh de Rana Plaza-fabriek in, een ramp die meer dan 1000 doden eiste. 5 jaar later heeft wie via goedkope arbeid kleren laat maken in België weinig te vrezen: ons land spoort internationale bedrijven niet genoeg aan om mensenrechten en milieu in lagelonenlanden ter harte te nemen. De Standaard kopte droogweg: 'Ethische kledij laat België koud'.


Is dat zo? Wat kunnen we als consument doen (als we dat al willen)? Waar ligt onze verantwoordelijkheid, en waar deze van de overheid en van de bedrijven?


In 'De schemerzone' gaan we maandelijks met elkaar in gesprek over de actualiteit. Ben je nieuwsgierig en wil je het bos weer door de bomen zien? Kom dan naar het Vormingplus-café. Eén maal per maand wordt het café omgetoverd tot 'De schemerzone'. Daar kan je jouw ervaring met deze verhalen delen en toetsen. Een academische of ideologische discussie is niet de bedoeling, wel een uitwisseling van ervaringen en visies, standpunten en invalshoeken, met een afwisselende methodiek.

 

Over de begeleiding:

Nathalie Van Leuven is directeur van Vormingplus MZW. Ze is gepassioneerd door de samenleving en haar meest interessante component: de mens. Ze studeerde rechten en specialiseerde zich in een proefschrift rond mensenrechten. Zij was auditeur in de Raad van State en zette zich in voor de sector van de sociale economie. Zij houdt van de endorfine die vrijkomt tijdens een looptochtje. In trektochten door de natuur wil ze vaak nog iets verder om de hoek kijken. Liefst van al wordt ze geraakt door de ander, bijvoorbeeld bij het lezen van een heel goed boek.

Er zijn nog plaatsen beschikbaar

Schrijf je in!

You must have Javascript enabled to use this form.