De Oosteroever van Oostende: een wijk in verandering

U bent hier

Home > De Oosteroever van Oostende: een wijk in verandering

Wanneer

za, 21/03/2020 - 10:00 - 16:30
Voeg toe aan kalender2020-03-21 10:00:002020-03-21 16:30:00GMT+01:00De Oosteroever van Oostende: een wijk in verandering27 Hendrik Baelskaai 8400 Oostende

Waar

O.666
27 Hendrik Baelskaai
8400 Oostende

Prijzen

Standaardtarief - 20.00

 

Aan de oostkant van de havengeul rond de Oostendse vuurtoren ‘Lange Nelle’ is er een apart leefwereldje te ontdekken, waar vissersschepen in het visserijdok liggen aangemeerd, maar waar ook veel stadsontwikkeling aan de gang is. De Vuurtorenwijk (in de volksmond "den opex") is een buurt in volle transitie. We vinden er nog de authentieke visserfamilies maar ondertussen wonen er ook talrijke nieuwkomers en jonge gezinnen en rijzen er tegelijk hoge residentiële woontorens op langs de kade. We ontdekken deze wijk in verandering al wandelend. Je verneemt ook meer over de offshore activiteiten voor de windmolenparken op zee.

Op de Oostendse Oosteroever, aan de Hendrik Baelskaai, vind je ook O.666, een vzw getrokken door de sociaal-artistieke kunstpraktijk kleinVerhaal. O.666 vertegenwoordigt organisaties die op zoek zijn naar innoverende invullingen van het gebouw en zijn inbedding in de buurt. Dit pand, waar vroeger de visserijcoöperatie gehuisvest was, is gelegen in het midden van de oude visserskaai in volle transformatie, tussen nieuwbouwprojecten en handelaars in visserijwaren.

's Middags eten we in O.666, en vernemen we meer over de werking van kleinVerhaal in Oostende en op de Oosteroever. Enkele wijkbewoners schuiven mee aan tafel. Zij speelden mee in de tweede kortfilm van kleinVerhaal. In 2019 werd 'Toetnoasteki!' geregisseerd door Nicolas Daenens. De film is gebaseerd op de ervaringen van de wijkbewoners, die ook meespelen in de film. We bekijken de film en gaan daarna in gesprek met de spelers: hoe ervaren ze de ontwikkelingen in de wijk? Hoe hebben ze de filmopnames beleefd?

We sluiten de namiddag af in een typisch visserscafé op de Oostendse Oosteroever.

Partner:

kleinVerhaal

Over de begeleiding:

Er zijn nog plaatsen beschikbaar