De natuurlijke vegetarische keuken: basiscursus

Home > De natuurlijke vegetarische keuken: basiscursus

Wanneer

ma, 06/03/2017 - 19:00 - 22:00
ma, 13/03/2017 - 19:00 - 22:00
ma, 20/03/2017 - 19:00 - 22:00
Voeg toe aan kalender2017-03-06 18:00:002017-03-06 21:00:00UTCDe natuurlijke vegetarische keuken: basiscursusStationsstraat 21 8860 Lendelede2017-03-13 18:00:002017-03-13 21:00:00UTCDe natuurlijke vegetarische keuken: basiscursusStationsstraat 21 8860 Lendelede2017-03-20 18:00:002017-03-20 21:00:00UTCDe natuurlijke vegetarische keuken: basiscursusStationsstraat 21 8860 Lendelede

Waar

Zaal Lindelei
Stationsstraat 21
8860 Lendelede

Prijzen

Standaardprijs - 75.00

incl. €30 ingrediënten

Student - 61.50
Reductieprijs - 48.00

Code: 176709

Vegetarisch koken is niet alleen het vlees weglaten en nieuwe produkten leren gebruiken, maar ook op een bewustere manier je maaltijden leren opbouwen en vormgeven. In deze driedelige korte lesreeks leer je eenvoudige, kleurrijke, lichte en smakelijke vegetarische bereidingen klaarmaken en er voor te zorgen dat deze ook versterkend, volwaardig en verzadigend zijn. Je leert onder meer werken met seizoensingrediënten, verschillende graansoorten, plantaardige eiwitten en oliën, de grote waaier aan verse en gedroogde kruiden en specerijen, de vele bindmiddelen maar ook met  natuurlijke zoetmiddelen.

De recepten zijn eenvoudig en gemakkelijk te integreren in de dagelijkse keuken of in gezinnen met kinderen. Deze reeks is geschikt voor zowel beginners als gevorderden.

 

Praktische info:

Incl 30 € ingrediënten
Meebrengen: een keukenhanddoek, schort en potjes om eventuele overschotjes mee te nemen

Over de begeleiding:

Peter Vandermeersch leerde natuurlijke en vegetarische voeding in eerste instantie kennen via de macrobiotiek. Hij praktiseerde dit intensief en ging daarnaast aan de slag in diverse takken van de bio-sector. Hij bestudeerde aanvullend tal van andere gezichtspunten zoals o.a. de ayurveda, het bloedgroependieet, het rauwkostdieet en de voedselcombinaties. Hij leerde echter een nieuw, verruimend en dieper aspekt van de voeding kennen door de studie van de geschriften van vooral Heinz Grill alsook Rudolf Steiner. Om dit diepere en ziels-geestelijke aspekt van de voeding concreet te leren omzetten in de keuken, volgde hij een driejarige scholing en tal van seminaries in Italie bij Heinz Grill. In de lessen wordt dit diepere en nieuwe aspekt van de voeding levendig verbonden met de vele bestaande voedingsleren alsook de huidige wetenschappelijke kennis.

Deze activiteit is bijna volzet. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar

Schrijf je in!