De kracht van (samen) rituelen (creëren)

U bent hier

Home > De kracht van (samen) rituelen (creëren)

Wanneer

wo, 03/02/2021 - 20:00 - 21:30
Voeg toe aan kalender2021-02-03 20:00:002021-02-03 21:30:00GMT+01:00De kracht van (samen) rituelen (creëren)Wandelweg 11 8500 Kortrijk

Waar

Uw eigen kot
Wandelweg 11
8500 Kortrijk

Prijzen

Standaardtarief - 10.00
Sociaal tarief - 5.00
Studententarief - 5.00
UiTPAS kansentarief - 2.00

 

Grote Gebeurtenissen en Belangrijke Overgangen vragen om rituelen. Rituelen helpen ons om te gaan met verandering en verlies, ze leiden ons van het oude naar het nieuwe.

Covid-19 heeft een grote impact gehad op ons en de hele wereld. Sommige mensen zijn getroffen door ziekte en dood, anderen hebben economisch, emotioneel of sociaal geleden. Anderzijds heeft Covid-19 ook nieuwe inzichten en verrassende ervaringen gebracht.

Allemaal redenen om stil te staan bij voor en na, emoties en ervaringen een plaats te geven, het oude los te laten en het nieuwe tegemoet te zien en dat alles door deze transitie met een ritueel te bekrachtigen.

In deze lezing/workshop hebben we het over:

  • Wat maakt een ritueel tot een ritueel?
  • Wat zijn belangrijke elementen in een ritueel?
  • Wat zijn noodzakelijke fasen in een ritueel?
  • Hoe verrijken rituelen je persoonlijke levensloop?
  • Hoe creëer je een betekenisvol collectief ritueel?
  • Wat is de krachtige paradox van elk ritueel?

Carla Rosseels reikt je een kader aan waarmee je – persoonlijk of collectief – aan de slag kan gaan. Ze doorspekt haar verhaal met voorbeelden en bruikbare handvatten. Er is ook tijd voor interactie, vragen en het uitwisselen van ideeën.

Praktische info:

Inschrijvingen worden daags voordien afgesloten (23u55). Je ontvangt op dat moment een e-mail met de deelnamelink en het wachtwoord. Neem vooraf onze tips voor een geslaagde videobabbel door op https://www.vormingplusmzw.be/videobellen-tips

Partner:

Vormingplus Gent-Eeklo
FMDO
Crematorium UITZICHT
Erfgoedcel TERF
De Brug vzw

Over de begeleiding:

Als journaliste en schrijfster schreef Carla Rosseels verschillende boeken over rituelen en levensovergangen (Rituelen vandaag en Natuurrituelen, een innerlijke reis). Als Vormingplus-medewerkster begeleidde ze jarenlang groepen bij het creëren van rituelen. Vandaag woont ze in Nieuw-Zeeland waar ze als celebrant voorgaat bij huwelijken en begrafenissen.

Er zijn nog plaatsen beschikbaar