'De kanarie in de koolmijn': antwoorden op burn-out

U bent hier

Home > 'De kanarie in de koolmijn': antwoorden op burn-out

Levensecht theater en gesprekken met o.a. Frank Van Massenhove en Ida Veldeman

Wanneer

do, 12/12/2019 - 16:00 - 18:00
Voeg toe aan kalender2019-12-12 16:00:002019-12-12 18:00:00GMT+01:00'De kanarie in de koolmijn': antwoorden op burn-outDe Munt 8 8800 Roeselare

Waar

Kenniscentrum ARhus
De Munt 8
8800 Roeselare

Prijzen

Gratis - 0.00

 

'De kanarie in de koolmijn' is een interactieve theatervoorstelling waarin spelers én publiek samen aan de slag gaan, op zoek naar oplossingen voor burn-out. Met dit project willen Vormingplus en partners burn-out onderzoeken als een maatschappelijk fenomeen, en mee helpen zoeken naar oplossingen. Alle info vind je op burnoutkanarie.be.


Op donderdag 12 december sluiten we het eerste jaar van het project af in Kenniscentrum ARhus in Roeselare. Na enkele fragmenten uit de voorstelling gaat Annelies Blomme in gesprek met Frank Van Massenhove (voormalig voorzitter van het directiecomité FOD Sociale Zekerheid) en Ida Veldeman (Stress- en Burnout Coach). Ten slotte wisselen we aan gesprekstafels expertise uit.


PROGRAMMA

  • 16u: welkom door burgemeester Kris Declercq
  • 16u15: fragmenten uit de theatervoorstelling en gesprek met Frank Van Massenhove en Ida Veldeman
  • 17u30: uitwisselen van ervaringen aan gesprekstafels
  • 18u: afsluitende drink

Partner:

Kenniscentrum ARhus
ABVV
STAM vzw West-Vlaanderen
De Lochting Roeselare
Cultuurcentrum Het Spoor
Cultuurcentrum De Steiger
Cultuurcentrum Wevelgem
CM Regio Zuid-West Vlaanderen
Femma
KVLV West-Vlaanderen
VZW Mentor
Waerbeke vzw
Projectvereniging BIE
Vrijzinnig Centrum Mozaïek

Over de begeleiding:

Frank Van Massenhove (1954) studeerde rechten aan de Universiteit Gent. In zijn vrije tijd werkte hij mee in de Wetswinkel. Na zijn studies ging hij aan de slag als werkgelegenheidsinspecteur.
In de jaren tachtig werd hij door Luc Van den Bossche naar de socialistische partij gehaald. In 1999 ging hij aan de slag als kabinetschef van Frank Vandenbroucke, toen minister van Sociale Zaken en Pensioenen.
In 2002 kwam hij aan het hoofd van de Federale Overheidsdienst Sociale Zekerheid. Hij hervormde de Dienst tot een eigentijdse organisatie, en werd daarvoor in 2007 uitgeroepen tot Overheidsmanager van het Jaar.

Naast jarenlange ervaring als leidinggevende en consultant in de profit- en non-profit sector valt Ida Veldeman terug op veel bedrevenheid in het coachen van studenten en medewerkers in allerlei organisaties in de profit en non-profit sector.

Tot begin 2018 werkte ze als coach, trainer/docent (o.a. Coaching en Professionalisering; Profilering als Leidinggevende; ...) en als onderzoeker in het domein Talenten en Competenties in Ontwikkeling (TACOO) aan de Arteveldehogeschool in Gent. In die hoedanigheid leidde ze o.a. het onderzoek team@work: hoe teams (leidinggevende en teammedewerkers) de re-integratie van medewerkers bij burn-out kunnen ondersteunen.
Vandaag combineert ze haar praktijk Co-Next met een boeiende job aan UGent en occasioneel freelance werk bij Balans VSPW.

Er zijn nog plaatsen beschikbaar

Schrijf je in!

You must have Javascript enabled to use this form.