Broodje ARhus: Traliemama’s: Sabine De Vos

U bent hier

Home > Broodje ARhus: Traliemama’s: Sabine De Vos

Wanneer

do, 19/12/2019 - 12:15 - 13:15
Voeg toe aan kalender2019-12-19 12:15:002019-12-19 13:15:00GMT+01:00Broodje ARhus: Traliemama’s: Sabine De VosDe Munt 8 8800 Roeselare

Waar

Kenniscentrum ARhus
De Munt 8
8800 Roeselare

Prijzen

Standaardtarief - 7.00

incl. soep en brood

 

Amper vier procent van alle gevangenen in België is een vrouw, tachtig procent van hen zijn mama, traliemama's. De meeste 'zitten' voor diefstal en drugs maar sommigen zitten ook lange straffen uit voor moord, soms op hun eigen kinderen. 


In haar boek 'Traliemama's' geeft Sabine De Vos die moeders de kans hun vaak schrijnende, persoonlijke verhaal te vertellen. Daarvoor ging ze onder andere naar de vrouwenafdeling in de gevangenissen van Gent, Brugge en Antwerpen. Ze sprak ook met mama's en oma's 'buiten', met een onderzoeksrechter, directies, psychologen en hulpverleners en graaft in de geschiedenis van traliemama's en hun situatie in de rest van de wereld.

Tijdens deze lezing komt Sabine De Vos vertellen over die boeiende ontmoetingen en hoe die haar inzicht gaven in het leven in de gevangenis als mama.

Inschrijven bij

Kenniscentrum ARhus
Tel:
051/691800
E-mailadres:

Partner:

Kenniscentrum ARhus

Over de begeleiding:

Sabine De Vos studeerde Oosterse filologie, is presentatrice en schreef o.a. verschillende kinderboeken. Bijna 20-tal jaar geleden is het intussen dat de Sabine De Vos, de omroepster en presentator die de openbare omroep tijdens de jaren 90 kleur gaf, de deuren van de VRT achter zich dichttrok, maar nog steeds is ze de duivel-doet-al van weleer. "Ik ben een nieuwsgierige mens en een verhalenverteller. Een creatieve duizendpoot ook. Dat uit zich in alles wat ik doe."

Online inschrijven is niet mogelijk voor deze activiteit. Kijk onder 'Praktisch' voor meer info