Boekvoorstelling: Voeding en de gevende kracht van de mens

U bent hier

Home > Boekvoorstelling: Voeding en de gevende kracht van de mens

Over de geestelijke betekenis van voedsel

Wanneer

vr, 05/10/2018 - 19:30 - 21:00
Voeg toe aan kalender2018-10-05 17:30:002018-10-05 19:00:00UTCBoekvoorstelling: Voeding en de gevende kracht van de mensWandelweg 11 8500 Kortrijk

Waar

Vormingplus Midden- en Zuid-West-Vlaanderen
Wandelweg 11
8500 Kortrijk

Prijzen

Standaardtarief - 0.00

Code: 188016

Het boek 'Voeding en de gevende kracht van de mens' van Heinz Grill werd naar het Nederlands vertaald door Peter Vandermeersch (www.dezonnekeuken.be). Het boek werpt een volledig nieuw licht op onze relatie tot voeding en levensmiddelen. 


Voeding heeft nog veel te ontdekken geheimen. Het verantwoord uitkiezen van voeding, de vakkundige bereiding ervan en uiteindelijk het eten zelf zijn domeinen waarin de mens zijn vormgevende kracht kan ontplooien en daardoor een “gave” voor het leven kan vrijzetten.  Zo heeft de manier waarop we ons voeden niet enkel een grote uitwerking op onze eigen gezondheid, ze schenkt ons ook de basis voor een diepere relatie tot onze medemensen alsook tot de natuur. (Uit het boek van Heinz Grill).


Na de voorstelling van het boek word je een hapje en drankje aangeboden.


Deze avond is gratis, maar inschrijven is noodzakelijk omwille van praktische redenen. 

Praktische info:

Deze avond wordt gratis aangeboden, maar inschrijven is noodzakelijk omwille van praktisch, organisatorische redenen. 

Partner:

De Zonnekeuken - Vandermeersch Peter

Over de begeleiding:

Peter Vandermeersch bouwde de voorbije 20 jaar een ruime en professionele vakkennis op omtrent natuurlijke (vegetarische) voeding. Hij bouwde dit op door diverse werkervaringen als o.a. bioboer en kok, door het volgen van seminaries en door intensieve zelfstudie. Hij bestudeerde tal van gezichtspunten zoals o.a. de makrobiotiek, bloedgroependieet, voedselcombinaties, ayurveda, rauwkost, het vegetarisme, veganisme en de antroposofie. Deze uiteenlopende gezichtspunten verbindt hij in zijn lessen met de huidige wetenschappelijke manier van denken. Daarnaast volgde hij ook een driejarige opleiding omtrent voeding en bewustzijnsontwikkeling bij Heinz Grill in Italië. De lessen worden thematisch opgebouwd vanuit deze ruime vakkennis en worden dus niet gegeven vanuit een bepaalde leer of richting. Ze zijn net bedoeld om verschillende gezichtspunten met kennis van zaken te leren onderscheiden en herkennen. Ze zijn vooral ook bedoeld voor wie op een zeer toegangelijke maar toch inhoudelijke, verdiepende alsook kunstzinnige manier met voeding wil leren omgaan.

Er zijn nog plaatsen beschikbaar

Schrijf je in!

You must have Javascript enabled to use this form.