Boekbabbel: 'Ruimte voor het onverwachte'

U bent hier

Home > Boekbabbel: 'Ruimte voor het onverwachte'

Leidt een bloedtest ons tot een perfecte mens?

Wanneer

do, 06/06/2019 - 19:30 - 21:00
Voeg toe aan kalender2019-06-06 19:30:002019-06-06 21:00:00GMT+01:00Boekbabbel: 'Ruimte voor het onverwachte'Schakelstraat 8 8790 Waregem

Waar

Cultuurcentrum De Schakel
Schakelstraat 8
8790 Waregem

Prijzen

Standaardtarief - 5.00
Sociaal tarief - 2.00

Mensen met een vervangingsinkomen, verhoogde tegemoetkoming of houder van een studentenkaart.

Code: 198584

Ruimte voor het onverwachte is zo’n titel die deuren kan openen in het hoofd van mensen’ dixit prof. dr. Dirk De Wachter, die het voorwoord schreef in het boek 'Ruimte voor het onverwachte' van Fara vzw.


Een deurtje openen in je hoofd, dat is wat we willen doen tijdens deze boekbabbel: stilstaan bij hoe je omgaat met het onverwachte en dat laten nazinderen. Auteurs Katrien Ruytjens en Ellen van Stichel nemen je mee in hun bijzondere kijk op datgene wat ons overkomt. Het wordt een boeiende, interactieve uitwisseling met uitnodiging tot verdere persoonlijke reflectie en verdieping.


We hopen je te mogen verwelkomen!


Over het boek

Ons leven lijkt in toenemende mate maakbaar, beheersbaar, controleerbaar. Bovendien zijn we maar een klik verwijderd van het instantgeluk dat voor het grijpen ligt. Tegelijkertijd stoten we op grenzen en beperkingen. Ervaringen in kinderwens en ouderschap, in het omgaan met ziekte of kwetsuren en maatschappelijke uitdagingen zoals terreur of de vluchtelingenstroom maken duidelijk dat de controle ons ontglipt. Het onverwachte is dan een streep door de rekening. Ruimte voor het onverwachte zoekt een nieuw perspectief op datgene wat ons overkomt, zowel in het professionele als het persoonlijke leven. Het stimuleert om grote levensplannen in een ander licht te zien en aandachtig te leven.


United Perfection

Deze boekbabbel is een initiatief van 'United Perfection' in samenwerking met Fara vzw en CC De Schakel in kader van 'Bloedtest'.


  • ‘United Perfection’ stimuleert een genuanceerd maatschappelijk debat over de ethische, morele en emotionele dilemma’s waarmee we als samenleving geconfronteerd worden bij het doorvoeren van medische technologische evoluties zoals de NIPT. 
  • 'United Perfection' is een initiatief van Vormingplus MZW, Konekt vzw, Het Pakt, Braakbal, vzw Wit.h en de Hogeschool Vives, en kadert binnen Bloedtest.
  • Bloedtest is een artistiek project van vzw Wit.h en Museum Dr. Guislain, en resulteert in de tentoonstelling 'Walking Opera' in Museum Dr. Guislain tijdens de zomer van 2019. 


Volg ons via bloedtest.org/up - facebook.com/Bloedtest.org/ - instagram.com/bloedtest


Praktische info:

Het boek kan na de Boekbabbel ter plaatse aangekocht worden aan 20% korting (16€).

Partner:

Fara vzw
Cultuurcentrum De Schakel

Over de begeleiding:

Katrien Ruytjens is lesgever ethiek & zorg, intervisor en facilitator.

Ellen Van Stichel is als theologe verbonden aan het Dominicaans Studiecentrum voor Theologie en Samenleving (Amsterdam), de Vrije Universiteit Amsterdam en de KU Leuven.

Er zijn nog plaatsen beschikbaar

Schrijf je in!

You must have Javascript enabled to use this form.