Biënnale van de Schilderkunst: tentoonstellingsbezoek in Deinze

U bent hier

Home > Biënnale van de Schilderkunst: tentoonstellingsbezoek in Deinze

Wanneer

zo, 16/09/2018 - 11:00 - 17:00
Voeg toe aan kalender2018-09-16 09:00:002018-09-16 15:00:00UTCBiënnale van de Schilderkunst: tentoonstellingsbezoek in DeinzeLucien Matthyslaan 3-5 9800 Deinze

Waar

Museum van Deinze en de Leiestreek
Lucien Matthyslaan 3-5
9800 Deinze

Prijzen

Standaardtarief - 10.00

Prijs exclusief toegangsticket. Koop je 's morgens een ticket, dan kan je dit tot eind september gebruiken voor het bezoek aan de de tentoonstellingen in Museum Dhondt-Dhaenens en het Roger Raveelmuseum.
Diezelfde (namid)dag bezoeken we ook de expo in Museum Dhondt-Dhaenens in Deurle.

Sociaal tarief - 5.00

Code: 187942

Drie kunstmusea uit de Oost-Vlaamse Leiestreek die samen een tentoonstelling organiseren, dat is de Biënnale van de Schilderkunst.


Deze editie spitst zich toe op het landschap, een genre dat reeds een lange historiek kent, maar ook vandaag een pregnant onderwerp vormt voor heel wat hedendaagse kunstenaars in relatie tot onder meer ecologie, politiek en globalisatie. Kunst, moderniteit en de Leiestreek zijn meer dan anderhalve eeuw met elkaar verbonden – van de landschapsschilders uit de negentiende eeuw, de Vlaamse expressionisten en de Nieuwe Visie tot hedendaagse creaties.


Het mudel (het Museum van Deinze en de Leiestreek) onderzoekt hoe kunstenaars de problematiek van ecologie en verantwoord omgaan met het landschap aankaarten in hun werk. Het samengaan van mens en natuur, stad en landschap, inspireert artiesten reeds decennia. Sommige van hen sublimeren het landschap om aan te tonen dat we er best zorg voor dragen, in schril contrast met anderen die aan de alarmbel trekken door de grimmige aspecten van landschapsbeheer in de verf te zetten of door een verstikkende stad te schilderen. Met werk van o.a. Xavier De Cock, Wim Delvoye, Stief Desmet, Nayra Martin Reyes,...


Tip: in de namiddag trekken we naar het Museum Dhondt-Dhaenens in Deurle, waar de landschappen van Constant Permeke en Valerius De Saedeleer, twee kunstenaars uit de eigen collectie, als vertrekpunt dienen om een brug te slaan naar vandaag.


We bezoeken beide tentoonstelling onder begeleiding van Joris Capenberghs.

Partner:

Vormingplus Vlaamse Ardennen-Dender

Over de begeleiding:

Joris Capenberghs is cultuurhistoricus en antropoloog, en is als freelance medewerker verbonden aan Waerbeke. Hij beweegt zich - als wandelaar, publicist, vertaler en curator - op het snijvlak van landschappen, erfgoed, artistieke expressie en natuurbeleving. Hij is o.a. docent bij Amarant, Vormingplus en Davidsfonds Academie.

Er zijn nog plaatsen beschikbaar

Schrijf je in!

You must have Javascript enabled to use this form.