Bezoek aan de tentoonstelling 'Alberto Giacometti. Rétrospective'

U bent hier

Home > Bezoek aan de tentoonstelling 'Alberto Giacometti. Rétrospective'

Wanneer

za, 23/03/2019 - 10:30 - 11:30
Voeg toe aan kalender2019-03-23 10:30:002019-03-23 11:30:00GMT+01:00Bezoek aan de tentoonstelling 'Alberto Giacometti. Rétrospective'1 allée du Musée 59650 Villeneuve d’Ascq

Waar

Lille Métropole Musée d'Art moderne et d'Art contemporain et d'art brut
1 allée du Musée
59650 Villeneuve d’Ascq

Prijzen

Standaardtarief - 15.00

Prijs inclusief gids en toegangsticket

Code: 198231

Het LaM brengt een eerbetoon aan een kunstenaar die tot de grootsten van de 20e eeuw wordt gerekend: Alberto Giacometti. Voor deze bijzondere overzichtstentoonstelling worden meer dan 150 kunstwerken bijeengebracht in een origineel traject rond de legendarische grondleggers van de geschiedenis van de moderne kunst.


De langgerekte, tere beeldhouwwerken van Alberto Giacometti, deel geworden van onze verbeeldingswereld, vormen onbeweeglijke silhouetten van mannen en vrouwen, vastgelegd in een lopende of vallende beweging.


Deze zeer gewilde meesterwerken worden aangevuld met werken in uitzonderlijke bruikleen, die de unieke artistieke loopbaan van Giacometti illustreren: zijn eerste werken, waarin we de invloed van het kubisme herkennen, zijn passie voor de Egyptische, Afrikaanse en Oceanische kunst die hij met Constantin Brancusi deelt, zijn ontmoeting met André Breton en de surrealisten en niet te vergeten zijn latere geschilderde werken.

 

Deze spectaculaire overzichtstentoonstelling van het werk van Giacometti nodigt uit tot een nieuwe kijk op deze kunstenaar, van wie tot op heden weinig werk werd gepresenteerd in de Noord-Europese musea.


Tip: op 13 maart tonen we in Kortrijk de film 'Final Portrait', met Geoffrey Rush als Giacometti die zijn laatste portret maakt (meer info), op maandag 25 maart in Waregem (klik hier). Je kan gratis naar deze films wanneer je inschrijft voor het tentoonstellingsbezoek op 23 maart.

Partner:

Cultuurcentrum De Schakel

Over de begeleiding:

Deze activiteit is volzet. Als je inschrijft, kom je op de wachtlijst

Schrijf je in!

You must have Javascript enabled to use this form.