'24 Wochen': film met nagesprek

U bent hier

Home > '24 Wochen': film met nagesprek

Een initiatief van 'United Perfection', in kader van Bloedtest.

Wanneer

wo, 03/04/2019 - 20:15 - 22:30
Voeg toe aan kalender2019-04-03 20:15:002019-04-03 22:30:00GMT+01:00'24 Wochen': film met nagesprekKapucijnenstraat 10 8500 Kortrijk

Waar

Budascoop
Kapucijnenstraat 10
8500 Kortrijk

Prijzen

Standaardtarief - 9.00

€ 7,5 (-26/+65)

Code: 198386

Astrid en Lucas vormen een gelukkig en succesvol paar. Zij is een bekende cabaretière en hij haar manager. Ze hebben een dochter van negen en Astrid is in verwachting van hun tweede kind. Het leven lacht hen toe, tot ze te horen krijgen dat hun ongeboren baby het syndroom van Down heeft. Terwijl hun wereld instort, moeten ze vóór 24 weken zwangerschap beslissen of ze kiezen voor een abortus of niet, dit laatste met onzekere gevolgen. Hoewel ze gewend zijn alles samen te doen, beseft Astrid dat alleen zij deze moeilijke beslissing kan nemen.


'24 Wochen' van regisseuse Anne Zohra Berrached is een emotionele reis waar verdriet, twijfel, schuldgevoel en woede elkaar afwisselen. '24 Wochen' spreekt zich niet uit vóór of tegen abortus. De film toont de persoonlijke en ethische dilemma's waarmee het koppel, apart en tezamen, worstelt. Bijzonder aan de film is ook dat dokters, verplegers en kraamverzorgsters die Astrid ontmoet, allen zichzelf spelen; veel dialogen werden overgenomen uit reële, intensieve interviews met een bijna-ouderpaar. '24 Wochen' maakt niets mooier of troostrijker dan het is.


Na de film is er een gesprek waar we stil staan bij de existentiële keuzes die mensen in die situatie moeten nemen.

Trailer: klik hier


----

Een initiatief van 'United Perfection' in samenwerking met Kunstencentrum Buda en Fara vzw, in kader van 'Bloedtest'.


  • ‘United Perfection’ stimuleert een genuanceerd maatschappelijk debat over de ethische, morele en emotionele dilemma’s waarmee we als samenleving geconfronteerd worden bij het doorvoeren van medische technologische evoluties zoals de NIPT. 
  • 'United Perfection' is een initiatief van Vormingplus MZW, Konekt vzw, Het Pakt, vzw Wit.h en de Hogeschool Vives, en kadert binnen Bloedtest.
  • Bloedtest is een artistiek project van vzw Wit.h en Museum Dr. Guislain, en resulteert in de tentoonstelling 'Walking Opera' in Museum Dr. Guislain tijdens de zomer van 2019. 


Volg ons via www.bloedtest.org

Inschrijven bij

Kunstencentrum Buda
Tel:
056/221001
E-mailadres:

Partner:

Kunstencentrum Buda
WIT.H

Over de begeleiding:

Trefwoorden: Bloedtest
Online inschrijven is niet mogelijk voor deze activiteit. Kijk onder 'Praktisch' voor meer info