Zomerseizoenskookles

U bent hier

Home > Zomerseizoenskookles

Wanneer

wo, 29/08/2018 - 19:00 - 22:00
Voeg toe aan kalender2018-08-29 17:00:002018-08-29 20:00:00UTCZomerseizoenskooklesZeger van Heulestraat 51-53 8501 Heule

Waar

Heerlijkheid van Heule
Zeger van Heulestraat 51-53
8501 Heule

Prijzen

Standaardtarief - 25.00

incl. €10 ingrediënten

Sociaal tarief - 12.50
Studententarief - 12.50

Code: 187439

Het koken met de seizoenen verrijkt je voedingspatroon met telkens nieuwe smaken, kleuren, vormen, texturen en ingrediënten. Het ritme van de seizoenen brengt het gehele jaar door beweging en een levendige dynamiek in je keuken en je gerechten.

 Je gaat in deze les aan de slag met het uitbundige en rijkelijke aanbod van ingrediënten die de zomer ons biedt. Je bereid verrassende, kruidige, smaakvolle en doordachte vegetarische zomerse bereidingen. Je leert de typische ingrediënten en hun werking kennen en hoe je de juist kan gebruiken. De recepten zijn steeds eenvoudig en gemakkelijk in te passen in de dagelijkse keuken en in gezinnen met kinderen.  

Deze activiteit is bedoeld als kennismaking en geschikt voor beginners en mensen met ervaring.

Meebrengen: Breng enkele potjes mee om wat overblijft na de maaltijd mee naar huis te nemen

www.dezonnekeuken.be
 

Praktische info:

Voor uw weg te vinden naar de Keuken op de Heerlijkheid van Heule…

Als u op een kruispunt bent van de Zeger van Heulestraat met de Lage dreef, slaat u de kasseidreef in die naar de hoeve leidt. Aan het begin van deze oprijlaan, met een betonnen fietspadje naast de kasseien, staat een houten bordje met “Heerlijkheid van Heule” Aan het einde van de kasseien is er parkeergelegenheid. Voor mensen die moeilijk te been zijn, is er de mogelijkheid om de binnenkoer op te rijden. We hebben echter liefst dat auto’s buiten de poort geparkeerd worden. Fietsers (joepie!) kunnen gerust binnenrijden en parkeren bij de keuken.

Om de keuken te bereiken steekt u dwars de binnenkoer over als u door het poortgebouw bent binnengekomen. Aan de muur tegenover u hangt een grote plakkaat in de vorm van een koe. Zij geeft de ingang aan van onze hoevewinkel. De derde deur rechts van de koe is de deur van onze Keuken. Peter zal u daar met plezier ontvangen.

Over de begeleiding:

Peter Vandermeersch bouwde de voorbije 20 jaar een ruime en professionele vakkennis op omtrent natuurlijke (vegetarische) voeding. Hij bouwde dit op door diverse werkervaringen als o.a. bioboer en kok, door het volgen van seminaries en door intensieve zelfstudie. Hij bestudeerde tal van gezichtspunten zoals o.a. de makrobiotiek, bloedgroependieet, voedselcombinaties, ayurveda, rauwkost, het vegetarisme, veganisme en de antroposofie. Deze uiteenlopende gezichtspunten verbindt hij in zijn lessen met de huidige wetenschappelijke manier van denken. Daarnaast volgde hij ook een driejarige opleiding omtrent voeding en bewustzijnsontwikkeling bij Heinz Grill in Italië. De lessen worden thematisch opgebouwd vanuit deze ruime vakkennis en worden dus niet gegeven vanuit een bepaalde leer of richting. Ze zijn net bedoeld om verschillende gezichtspunten met kennis van zaken te leren onderscheiden en herkennen. Ze zijn vooral ook bedoeld voor wie op een zeer toegangelijke maar toch inhoudelijke, verdiepende alsook kunstzinnige manier met voeding wil leren omgaan.

Deze activiteit is bijna volzet. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar

Schrijf je in!

You must have Javascript enabled to use this form.