Workshop systeemopstellingen: afscheid en een nieuw begin

U bent hier

Home > Workshop systeemopstellingen: afscheid en een nieuw begin

Wanneer

za, 19/09/2020 - 10:00 - 17:00
Voeg toe aan kalender2020-09-19 10:00:002020-09-19 17:00:00GMT+01:00Workshop systeemopstellingen: afscheid en een nieuw beginWandelweg 11 8500 Kortrijk

Waar

Vormingplus Midden- en Zuid-West-Vlaanderen
Wandelweg 11
8500 Kortrijk

Prijzen

Standaardtarief - 30.00
Sociaal tarief - 15.00
Studententarief - 15.00
UiTPAS kansentarief - 6.00

 

Corona heeft ons allen op een of andere manier door elkaar geschud.

Vele plannen zijn gedwarsboomd, we hebben ons flexibel moeten opstellen en onszelf (deels) opnieuw moeten uitvinden.

Er was (en er is) onzekerheid, angst, we hebben moeten afscheid nemen, niet alleen van bepaalde gewoontes en patronen maar ook van mensen, van geliefden. En dat vaak in heel oncomfortabele omstandigheden. Er overheerst daarom dikwijls een gevoel van 'onaf zijn'.

Zonder dat alles nu helemaal achter de rug is, staan we stil bij wat is geweest. Zomaar de bladzijde omslaan is geen goed idee.

Tijdens deze dag gaan we aan de slag met systeemopstellingen.

Opstellingen zijn een soort rituelen. Door een opstelling kunnen we vormgeven aan afscheid dat onaf was, laten we het zijn. Van wie of wat wil je nog afscheid nemen, heel concreet of in het algemeen?

Er zijn twee delen in deze workshop. 

  • Tijdens een maatschappelijke opstelling staan we stil hoe we als samenleving en als collectief zijn geraakt. We nemen afscheid, zowel van een periode als van mensen en maken ruimte voor een nieuw begin.
  • Daarnaast is er ook tijd voor enkele familie-opstellingen.

Iedereen is welkom, voorkennis is niet vereist. We beginnen met uitleg en toelichting.

Over de begeleiding:

Jan Timmerman is stafmedewerker bij Vormingplus MZW. Hij is verantwoordelijke voor de thema's 'Filosofie & Zingeving’ en 'Maatschappij & Milieu'. Daarnaast begeleidt hij filosofie-leesgroepen, modereert hij debatten en af en toe begeleidt hij een workshop familieopstellingen. Literatuur is nooit ver weg, lezen is een vorm van puzzelen, terwijl je in de spiegel kijkt. Al lezend verzamel je de stukjes en het resultaat trekt zich, als een horizon, steeds terug. Met meerdaagse staptochten laadt hij zijn batterijen op.

Er zijn nog plaatsen beschikbaar