Wetenschapscafé online: water, waar blijven we het halen?

U bent hier

Home > Wetenschapscafé online: water, waar blijven we het halen?

Wanneer

di, 29/09/2020 - 19:45 - 21:30
Voeg toe aan kalender2020-09-29 19:45:002020-09-29 21:30:00GMT+01:00Wetenschapscafé online: water, waar blijven we het halen?Wandelweg 11 8500 Kortrijk

Waar

Uw eigen kot
Wandelweg 11
8500 Kortrijk

Prijzen

Standaardtarief - 0.00

 

Ondanks onze reputatie als land waar het vaak zou regenen was België nooit bovengemiddeld ‘nat’. De laatste jaren was het echter zo droog dat we met watertekorten te maken kregen. Het water kwam (meestal) nog wel uit de kraan, maar zwembaden vullen of tuinen besproeien werd meermaals verboden, en boeren zagen hun gewassen kapot gaan door een tekort aan irrigatiewater.

  • Hoe komt het dat Vlaanderen zo’n problemen heeft met de waterbevoorrading? Waar komt ons water vandaan? En hoeveel erger wordt het nog?
  • Hoe kunnen we de waterbeschikbaarheid in Vlaanderen verbeteren? Wat moeten onze overheden, bedrijven en wijzelf anders doen?
  • Waar kunnen we water vandaan halen? Kunnen we meer water hergebruiken? En hoe kunnen we dat geschikt maken als drinkwater?
  • Hoe werkt een waterzuiveringsinstallatie? En is ontzilting van zeewater een interessante piste?

Je hoort het allemaal op het eerste wetenschapscafé van seizoen 2020-2021, tot eind 2020 alvast volledig digitaal omwille van Corona.

Praktische info:

Een link en een woordje uitleg over hoe online te volgen (idealiter met laptop in principe ook mogelijk met tablet of smartphone) zal je binnenkort kunnen terugvinden via http://www.wetenschapscafe.be/nl/online/online-cat/water.htm

Partner:

Vrijzinnig Centrum Mozaïek

Over de begeleiding:

Niko Verhoest (UGent) is sinds 1994 verbonden aan het Hydro-Climate Extremes Lab (vroeger Labo voor Hydrologie en Water management) van de faculteit Bio-ingenieurswetenschappen. Zijn onderzoek focust zich op drie grote pijlers: het gebruik van satellietdata in hydrologische modellen, stochastische hydrologie en ecohydrologie.

Christine Van der heyden (HOGENT) is docent aan de faculteit Natuur en Techniek, en verbonden aan het gloednieuwe onderzoekscentrum Health and Water Technology dat eind september officieel wordt afgetrapt. Haar expertise situeert zich vooral rond de optimalisatie van waterzuiveringen, bepalen van biologische afbreekbaarheid en het energiezuinig maken van waterzuiveringen.

Trefwoorden: Online, Activiteit
Online inschrijven is niet mogelijk voor deze activiteit. Kijk onder 'Praktisch' voor meer info