Welk soort landbouw willen we? Gespreksavond met landbouwers

U bent hier

Home > Welk soort landbouw willen we? Gespreksavond met landbouwers

Wanneer

do, 07/12/2017 - 19:00 - 22:00
Voeg toe aan kalender2017-12-07 18:00:002017-12-07 21:00:00UTCWelk soort landbouw willen we? Gespreksavond met landbouwersBeeklaan 81 8500 Kortrijk

Waar

OC Lange Munte / St. Pauluskerk
Beeklaan 81
8500 Kortrijk

Prijzen

Standaardprijs - 0.00

Code: 177270

Meer en meer mensen wonen in de stad, minder en minder komen we op het platteland, tenzij voor recreatieve doeleinden. Maar het platteland is méér dan een fraai plaatje, het is de plek waar landbouwers voor ons voedsel zorgen. 
Iedereen heeft een mening over landbouw(ers): ze moeten bij voorkeur biologisch en duurzaam werken, de biodiversiteit in acht nemen en aan thuisverkoop doen om te beantwoorden aan de korte keten-trend. 
 
Zelf voelen landbouwers zich vaak niet gehoord, lijden ze onder een grote administratieve druk en zijn ze afhankelijk van wurgende contracten met de retailhandel.
 
Welk soort landbouw willen we eigenlijk? Waar liggen onze verantwoordelijkheden als consument? Wat denken landbouwers er zelf van? Hoe zien zij hun situatie en waar gaat (of moet) het volgens hen naar toe met de landbouw?
Waar liggen de uitdagingen, de knelpunten, de mogelijkheden?
 
Laat het er ons eens over hebben. Niet met een abstract debat, maar persoonlijk, face to face. Je gaat in gesprek met een aantal lokale landbouwers van diverse pluimage en luistert naar elkaars bekommernissen, bedenkingen en vragen.

Deze avond kadert binnen de 'Focus op...voeding'-themareeks. Meer info op www.kortrijkmangetout.be.

Partner:

OCMW Kortrijk
Boerenbond West-Vlaanderen
Bibliotheek Kortrijk
Landelijke Gilden

Over de begeleiding:

Jordaan Dermaut (° 1953) is landbouwer in Ingooigem waar hij samen met zijn zoon een landbouwbedrijf uitbaat met akkerbouw en groenten. Prei, bloemkolen en aardappelen zijn er de hoofdteelten.

Jordaan volgde de middelbare landbouwschool in Oudenaarde en daarna de opleiding maatschappelijk werk, - optie vormingswerk-, aan de Ipsoc (nu VIVES) in Kortrijk. Sinds 1974
is hij boer op de ouderlijke hoeve maar ook actief in het (landbouw)verenigingsleven en vertegenwoordiger van de landbouwsector in verschillende organisaties en structuren.
Vooral 'landbouw en natuur, 'landbouw en milieu' en alle thema’s waar landbouw en samenleving elkaar raken dragen zijn interesse weg. Op vandaag heeft zoon Ivo de meeste verantwoordelijkheid op de boerderij waardoor Jordaan zich iets meer dan vroeger kan vrijmaken voor de maatschappelijke context van het landbouwgebeuren.

Er zijn nog plaatsen beschikbaar

Schrijf je in!

You must have Javascript enabled to use this form.