Wandelmeditatie: simpel bewust ontspannen

U bent hier

Home > Wandelmeditatie: simpel bewust ontspannen

Wanneer

wo, 14/10/2020 - 19:00 - 20:00
Voeg toe aan kalender2020-10-14 19:00:002020-10-14 20:00:00GMT+01:00Wandelmeditatie: simpel bewust ontspannenMoorseelsesteenweg 2 8800 Rumbeke

Waar

Kasteel van Rumbeke
Moorseelsesteenweg 2
8800 Rumbeke

Prijzen

Standaardtarief - 5.00
Sociaal tarief - 2.50
Studententarief - 2.50
UiTPAS kansentarief - 1.00

 

Buiten bewegen: ja graag, en toch is er een aarzeling, het is belangrijk, maar hoe? Ik ben geen geoefende wandelaar.

"Ontspan je", zeggen ze, maar al die maatregelen geven stress en mijn hoofd staat niet stil.

Meditatie, neen, want stilzitten is niets voor mij.

Allerlei bedenkingen die je wellicht hier en daar herkent. In deze sessies gaan we wandelen, op eigen tempo. Tijdens de wandeling oefen je met technieken om bewust in het moment te blijven en je hoofd even los te laten. Het zijn heel simpele technieken die je verder kan toepassen in je dagelijkse leven.

Vier sessies, telkens met een andere techniek. Je kan de sessies los van elkaar volgen of jezelf de hele reeks cadeau geven. Zowel voor mensen met als mensen zonder ervaring met meditatie.

Praktische info:

Pas je kleding aan, aan de weersomstandigheden. We stappen niet snel, dus zorg dat je warm gekleed bent. Wanneer er erg veel regen voorspeld wordt, gaan we binnen bij Vormingplus (Kortrijk) of leslokaal in Rumbeke (Roeselare). Wanneer je inschrijft vooraf krijg je daarvan bericht via mail.

Over de begeleiding:

Rie Vanduren is stafmedewerker bij Vormingplus MZW. Ze ontwikkelt en begeleidt vormingstrajecten voor mensen in (kans-)armoede. Ze tracht ook aandacht te wekken voor de problematiek van armoede bij het brede publiek. Rie begeleidt ook cursussen zoals 'Lichaam, bron van levenswijsheid'. Ze studeerde pedagogische wetenschappen en is actief emotioneel lichaamstherapeut. Haar dada is mensen ‘echt’ ontmoeten, bewuster in het leven staan, stilte en rust bewaren (o.a. via meditatie) midden in de chaotische wereld.

Trefwoorden: Wandelen, Zomer 2020
Er zijn nog plaatsen beschikbaar