Waarheen met de democratie? Andreas Tirez

U bent hier

Home > Waarheen met de democratie? Andreas Tirez

Wanneer

ma, 18/11/2019 - 19:30 - 21:30
Voeg toe aan kalender2019-11-18 19:30:002019-11-18 21:30:00GMT+01:00Waarheen met de democratie? Andreas TirezWandelweg 11 8500 Kortrijk

Waar

Vormingplus Midden- en Zuid-West-Vlaanderen
Wandelweg 11
8500 Kortrijk

Prijzen

Standaardtarief - 10.00
Sociaal tarief - 5.00
Studententarief - 5.00

 

Polarisatie en versnippering knabbelen aan de liberale democratie, vrijheid en (mensen)rechten staan steeds meer onder druk. Is de democratie op zijn retour? Of is het zo erg nog niet en zijn het eerder de traditionele middenpartijen die niet meer zijn aangepast aan deze tijden?


Hoe raken we weg uit de stagnatie en verlamming? Wat moet er met de democratie gebeuren om ze terug naar behoren te laten werken? Hoe kunnen we een kwaliteitsvolle participatieve democratie opbouwen?


Het zijn vragen die zowel experts als de burgers zich stellen. Tijd voor antwoorden en oplossingen. We nodigen experts uit diverse hoek uit en vragen hen naar antwoorden op deze vragen. Ze leggen niet enkel de vinger op de wonde, maar bieden constructieve oplossingen voor complexe problemen.


Andreas Tirez zal spreken over liberale en illiberale democratieën en de rol van Karl Popper in het denken hierover. Er zijn ook de concrete uitdagingen en samenlevingsvraagstukken vandaag. Wat met de boerka op straat, met de hoofddoek op school of de boerkini op het strand? Hoe combineer je bvb. ethische en economische argumenten als je spreekt over migratie en vluchtelingen?


Andreas Tirez is directeur bij de CREG (de federale reguleringscommissie voor elektriciteit en gas). Hij schrijft en blogt over de economische crisis, gelijke kansen & sociale mobiliteit en politiek. "Als politici de superioriteit van de liberale democratie promoten, moeten ze de logica doortrekken en de strijd voor gelijke kansen als een van de grootste beleidsprioriteiten verdedigen."

Over de begeleiding:

Andreas Tirez is burgerlijk ingenieur en econoom. Hij is kernlid van Liberales, onafhankelijke denktank binnen de liberale beweging en blogt op www.economieblog.be/wordpress.

Trefwoorden: Politiek
Er zijn nog plaatsen beschikbaar

Schrijf je in!

You must have Javascript enabled to use this form.