Waar sta jij voor op ‘s ochtends?

U bent hier

Home > Waar sta jij voor op ‘s ochtends?

Inleiding op het concept Ikigai - zingeving in tijden van corona

Wanneer

di, 29/12/2020 - 19:30 - 21:00
Voeg toe aan kalender2020-12-29 19:30:002020-12-29 21:00:00GMT+01:00Waar sta jij voor op ‘s ochtends?Wandelweg 11 8500 Kortrijk

Waar

Uw eigen kot
Wandelweg 11
8500 Kortrijk

Prijzen

Standaardtarief - 5.00
Sociaal tarief - 2.50
Studententarief - 2.50
UiTPAS kansentarief - 1.00

 

In het spoor van Ikigai

Het Japanse begrip 'ikigai' staat voor de zin die je geeft aan je leven, hoe je dit ook invult. Voormalige radiostem, presentatrice en auteur Christina Van Geel ging op zoek naar wat haar elke ochtend opnieuw goesting geeft om uit bed te komen. 

Met deze webinar krijgen we een inleiding op Ikigai. Christina neemt ons mee in het spoor van IKIGAI, en nodigt ons uit om op zoek te gaan naar onze eigen persoonlijke ikigai.

Waar sta jij voor op ‘s ochtends? 

Wat geeft jou de kracht en de goesting om aan de dag te beginnen, elke dag opnieuw? Ook al is het misschien een grijze en een mistige dag, ook in je hoofd. Wat is zinvol en geeft perspectief binnen alle beperkingen en restricties? 

Met andere woorden: wat is jouw ikigai? Je raison d’ être, je bestaansreden, de reden waarvoor je opstaat ’s ochtends. Je ikigai is de sleutel naar je hart. In die zoektocht naar ikigai zien we vijf sporen die kunnen helpen om meer zin te leggen, te zien en te vinden in je dag: verbondenheid, vrijheid, dankbaarheid, mildheid en verantwoordelijkheid. 

Ook in tijden van Corona, ook in je kot of achter muren. We ontdekken hoe we die grendels van onvrijheid en eenzaamheid, van gemis en oordeel, van teveel en van schuilen voor eigen verantwoordelijkheid kunnen verbreken en ons lichter, vrijer en blijer voelen, dichter bij onszelf. 

Christina Van Geel neemt je op een zeer ongedwongen en amusante wijze mee in haar ikigai-verhaal. Een boeiende lezing in woord, muziek en beeld, geïnspireerd door de verhalen en de sporen uit het boek.

Achtergrondinfo over Ikigai

Praktische info:

Inschrijvingen worden daags voordien afgesloten (23u55). Je ontvangt op dat moment een e-mail met de deelnamelink en het wachtwoord. Neem vooraf onze tips voor een geslaagde videobabbel door op https://www.vormingplusmzw.be/videobellen-tips

Over de begeleiding:

Christina Van Geel is stem en pen. Ze was radio-presentatrice bij Radio 1, ze speelt met haar stemmen bij voice-over opdrachten en doet allerlei presentatie- en moderatiewerk. Daarnaast gebruikt ze ook vaak de pen om zich uit te drukken. Christina is de auteur van 'Wat het is, vele dromen later', Kooksprookjes' en 'In het spoor van ikigai'.
Foto: Stijn Vos

Trefwoorden: Online, Activiteit
Er zijn nog plaatsen beschikbaar