Vitamine T: Philippe Van Parijs: Over democratie en het nut van utopie

U bent hier

Home > Vitamine T: Philippe Van Parijs: Over democratie en het nut van utopie

Vitamine T: Vitamines voor de toekomst (webinar-reeks)

Wanneer

do, 17/12/2020 - 20:00 - 21:30
Voeg toe aan kalender2020-12-17 20:00:002020-12-17 21:30:00GMT+01:00Vitamine T: Philippe Van Parijs: Over democratie en het nut van utopieWandelweg 11 8500 Kortrijk

Waar

Uw eigen kot
Wandelweg 11
8500 Kortrijk

Prijzen

Standaardtarief - 5.00

€ 2 reductie

Sociaal tarief - 2.50
Studententarief - 2.50
UiTPAS kansentarief - 1.00

 

Om een beslissing/procedure/beweging te veroordelen, lijkt het vaak voldoende om te zeggen dat ze ondemocratisch is. ​Toch is het dankzij de democratie dat Donald Trump de machtigste mens van de wereld werd. Het is ook de democratie, zelfs de directe democratie, die de miserie van de Brexit heeft veroorzaakt. Het is ook de democratie die het ons moeilijk maakt om even goed als China een pandemie onder controle te krijgen zonder dramatische economische schade. En is zelfs de beste democratie van de wereld niet slechts een dictatuur van de huidig generatie, die zich niet geneert om haar opvolgers een zwaar beschadigde aarde achter te laten?

Blijft, ondanks dat alles, de democratie - of een bepaalde vorm van democratie - toch een voorwaarde voor hoop op een betere toekomst? Hoe ziet die ideale democratie er dan uit en wat heeft ze nodig? Hebben burgerinitiatieven daarin een plek? En biedt ze ruimte voor ‘utopische’ ideeën als o.a. het basisinkomen?

Politiek filosoof en econoom Philippe Van Parijs is een van de boeiendste denkers in België. Met zijn oproep om te picknicken op het Brusselse Beursplein voor een stadscentrum zonder gemotoriseerd verkeer, werd hij de bezieler van Pic Nic the Streets. Internationaal is hij gekend als voorvechter van het basisinkomen.

Praktische info:

je kan tot 1 dag vóór de start van de activiteit inschrijven. Bij een online activiteit ontvang je, na inschrijving, een dag vóór de start een e-mail met de exacte link waarmee je toegang hebt tot de activiteit.
Neem vooraf ook onze tips voor een geslaagde videobabbel even door op vormingplusmzw.be.

Over de begeleiding:

Trefwoorden: Online, Activiteit
Er zijn nog plaatsen beschikbaar