Verrassende vegetarische salades in al zijn vormen

U bent hier

Home > Verrassende vegetarische salades in al zijn vormen

Wanneer

wo, 02/09/2020 - 19:00 - 22:00
Voeg toe aan kalender2020-09-02 19:00:002020-09-02 22:00:00GMT+01:00Verrassende vegetarische salades in al zijn vormenWaalvest 1 8930 Menen

Waar

Cultuurcentrum De Steiger vzw
Waalvest 1
8930 Menen

Prijzen

Standaardtarief - 39.00

incl. ingrediënten

 

Een salade kan zoveel meer zijn dan wat rauwkost met een vinaigrette. Je leert in deze les vegetarische maaltijdsalades, granensalades maar ook goed verteerbare rauwe en lauwe salades met diverse groenten en andere ingrediënten maken.

Van je salades maak je volwaardige, op zichzelf staande, bereidingen.


Er is ook aandacht voor de snijvormen, de kleur en de diverse soorten oliën en azijn die kunnen worden gebruikt. Passende sausjes kunnen een salade nog een meerwaarde bezorgen.


Zowel voor de beginnende als de gevorderde kok. 


www.dezonnekeuken.be

Praktische info:

Breng een schort, bewaarpotjes, schilmesje, snijplank en keukenhanddoek mee.

Inschrijven bij

Cultuurcentrum De Steiger vzw
Tel:
056/515891
E-mailadres:

Partner:

Cultuurcentrum De Steiger vzw

Over de begeleiding:

Peter Vandermeersch bouwde de voorbije 20 jaar een ruime en professionele vakkennis op omtrent natuurlijke (vegetarische) voeding. Hij bouwde dit op door diverse werkervaringen als o.a. bioboer en kok, door het volgen van seminaries en door intensieve zelfstudie. Hij bestudeerde tal van gezichtspunten zoals o.a. de makrobiotiek, bloedgroependieet, voedselcombinaties, ayurveda, rauwkost, het vegetarisme, veganisme en de antroposofie. Deze uiteenlopende gezichtspunten verbindt hij in zijn lessen met de huidige wetenschappelijke manier van denken. Daarnaast volgde hij ook een driejarige opleiding omtrent voeding en bewustzijnsontwikkeling bij Heinz Grill in Italië. De lessen worden thematisch opgebouwd vanuit deze ruime vakkennis en worden dus niet gegeven vanuit een bepaalde leer of richting. Ze zijn net bedoeld om verschillende gezichtspunten met kennis van zaken te leren onderscheiden en herkennen. Ze zijn vooral ook bedoeld voor wie op een zeer toegangelijke maar toch inhoudelijke, verdiepende alsook kunstzinnige manier met voeding wil leren omgaan.

Trefwoorden: Koken, Vegetarisch
Online inschrijven is niet mogelijk voor deze activiteit. Kijk onder 'Praktisch' voor meer info