Met diverse rijstsoorten en seizoensproducten leer je op verschillende manieren lekkere risotto’s klaarmaken.
Het principe van de pizza leent zich zeer goed om creatief mee aan de slag te gaan. Een pizza kan namelijk zoveel meer zijn dan een rond deeg met tomaat en kaas. In deze les leer je een pizza op te bouwen vanuit verschillende ideeën en seizoensgebonden groenten en kruiden. Je maakt verrassende, kleurrijke, gezonde maar vooral ook smakelijke en eenvoudige pizza’s. Jouw pizza’s kunnen er op deze manier doorheen de seizoenen telkens helemaal anders uitzien. Je maakt in deze les ook zelf een lichte pizzadeeg zonder gist.
Een lasagne leent zich zeer goed om creatief mee aan de slag te gaan op het ritme van de seizoenen. Een lasagne kan zoveel meer zijn dan een laagje tomaatsaus afgewisseld met witte saus en kaas. In deze les maak je met de ingrediënten van het moment verrassende, kleurrijke maar vooral ook eenvoudige vegetarische lasagnes. Zo kan je lasagne er doorheen de seizoenen telkens helemaal anders gaan uitzien. Je leert het principe van de lasagne kennen maar ook waarop je moet letten bij het maken ervan. De lasagne is vooral ook zeer geschikt om overschotjes in te verwerken.