Vegetarische risotto's, pizza's & lasagnes

U bent hier

Home > Vegetarische risotto's, pizza's & lasagnes

Wanneer

do, 07/10/2021 - 19:00 - 22:00
do, 14/10/2021 - 19:00 - 22:00
do, 21/10/2021 - 19:00 - 22:00
Voeg toe aan kalender2021-10-07 19:00:002021-10-07 22:00:00GMT+01:00Vegetarische risotto's, pizza's & lasagnesZeger van Heulestraat 51-53 8501 Heule2021-10-14 19:00:002021-10-14 22:00:00GMT+01:00Vegetarische risotto's, pizza's & lasagnesZeger van Heulestraat 51-53 8501 Heule2021-10-21 19:00:002021-10-21 22:00:00GMT+01:00Vegetarische risotto's, pizza's & lasagnesZeger van Heulestraat 51-53 8501 Heule

Waar

Heerlijkheid van Heule
Zeger van Heulestraat 51-53
8501 Heule

Prijzen

Standaardtarief - 90.00

Prijs incl. ingrediënten

Studententarief - 45.00

Prijs incl. ingrediënten

Sociaal tarief - 45.00

Prijs incl. ingrediënten

UiTPAS kansentarief - 18.00

Prijs incl. ingrediënten

 

Met diverse rijstsoorten en seizoensproducten leer je op verschillende manieren lekkere risotto’s klaarmaken.


Het principe van de pizza leent zich zeer goed om creatief mee aan de slag te gaan. Een pizza kan namelijk zoveel meer zijn dan een rond deeg met tomaat en kaas. In deze les leer je een pizza op te bouwen vanuit verschillende ideeën en seizoensgebonden groenten en kruiden. Je maakt verrassende, kleurrijke, gezonde maar vooral ook smakelijke en eenvoudige pizza’s. Jouw pizza’s kunnen er op deze manier doorheen de seizoenen telkens helemaal anders uitzien. Je maakt in deze les ook zelf een lichte pizzadeeg zonder gist. 


Een lasagne leent zich zeer goed om creatief mee aan de slag te gaan op het ritme van de seizoenen. Een lasagne kan zoveel meer zijn dan een laagje tomaatsaus afgewisseld met witte saus en kaas. In deze les maak je met de ingrediënten van het moment verrassende, kleurrijke maar vooral ook eenvoudige vegetarische lasagnes. Zo kan je lasagne er doorheen de seizoenen telkens helemaal anders gaan uitzien. Je leert het principe van de lasagne kennen maar ook waarop je moet letten bij het maken ervan. De lasagne is vooral ook zeer geschikt om overschotjes in te verwerken. 

Praktische info:

Breng een schort, handdoek en potjes om overschotjes mee te nemen mee. De maaltijd met bio-ingrediënten is in de prijs
begrepen.

Over de begeleiding:

Peter Vandermeersch bouwde de voorbije 20 jaar een ruime en professionele vakkennis op omtrent natuurlijke (vegetarische) voeding. Hij bouwde dit op door diverse werkervaringen als o.a. bioboer en kok, door het volgen van seminaries en door intensieve zelfstudie. Hij bestudeerde tal van gezichtspunten zoals o.a. de makrobiotiek, bloedgroependieet, voedselcombinaties, ayurveda, rauwkost, het vegetarisme, veganisme en de antroposofie. Deze uiteenlopende gezichtspunten verbindt hij in zijn lessen met de huidige wetenschappelijke manier van denken. Daarnaast volgde hij ook een driejarige opleiding omtrent voeding en bewustzijnsontwikkeling bij Heinz Grill in Italië. De lessen worden thematisch opgebouwd vanuit deze ruime vakkennis en worden dus niet gegeven vanuit een bepaalde leer of richting. Ze zijn net bedoeld om verschillende gezichtspunten met kennis van zaken te leren onderscheiden en herkennen. Ze zijn vooral ook bedoeld voor wie op een zeer toegangelijke maar toch inhoudelijke, verdiepende alsook kunstzinnige manier met voeding wil leren omgaan.

Er zijn nog plaatsen beschikbaar