Vegetarische burgers maken, pizza's, lasagnes en groententaarten

U bent hier

Home > Vegetarische burgers maken, pizza's, lasagnes en groententaarten

Wanneer

ma, 18/11/2019 - 19:00 - 22:00
ma, 02/12/2019 - 19:00 - 22:00
ma, 09/12/2019 - 19:00 - 22:00
di, 17/12/2019 - 19:00 - 22:00
Voeg toe aan kalender2019-11-18 19:00:002019-11-18 22:00:00GMT+01:00Vegetarische burgers maken, pizza's, lasagnes en groententaartenZeger van Heulestraat 51-53 8501 Heule2019-12-02 19:00:002019-12-02 22:00:00GMT+01:00Vegetarische burgers maken, pizza's, lasagnes en groententaartenZeger van Heulestraat 51-53 8501 Heule2019-12-09 19:00:002019-12-09 22:00:00GMT+01:00Vegetarische burgers maken, pizza's, lasagnes en groententaartenZeger van Heulestraat 51-53 8501 Heule2019-12-17 19:00:002019-12-17 22:00:00GMT+01:00Vegetarische burgers maken, pizza's, lasagnes en groententaartenZeger van Heulestraat 51-53 8501 Heule

Waar

Heerlijkheid van Heule
Zeger van Heulestraat 51-53
8501 Heule

Prijzen

Standaardtarief - 100.00

incl. ingrediënten

Correctieprijs 1 - 90.00

-10% EVA leden. Incl. ingrediënten

Sociaal tarief - 50.00
Studententarief - 50.00

 

Maandag 18 november (burgers)


Een vegetarische burger is meestal één van de eerste voedingsmiddelen waar we op uit komen bij de overschakeling naar een vegetarisch voedingspatroon. We bekijken een aantal aandachtspunten die belangrijk zijn om je burgers smakelijk, afwisselend alsook voldoende vast te maken. Je leert o.a. burgers maken op basis van granen, groenten en vegetarische eiwitten en diverse passende bindmiddelen kennen.


Maandag 2 december (pizza's) 


Het principe van de pizza leent zich zeer goed om creatief mee aan de slag te gaan. Een pizza kan namelijk zoveel meer zijn dan een rond deeg met tomaat en kaas. In deze les leer je een pizza op te bouwen vanuit verschillende ideeën en seizoensgebonden groenten en kruiden. Je maakt verrassende, kleurrijke, gezonde maar vooral ook smakelijke en eenvoudige pizza’s. Jouw pizza’s kunnen er op deze manier doorheen de seizoenen telkens helemaal anders uitzien. Je maakt in deze les ook zelf een lichte pizzadeeg zonder gist. 


Maandag 9 december (lasagnes)


Een lasagna leent zich zeer goed om creatief mee aan de slag te gaan op het ritme van de seizoenen. Een lasagna kan zoveel meer zijn dan een laagje tomaatsaus afgewisseld met witte saus en kaas. In deze les maak je met de ingrediënten van het moment verrassende, kleurrijke maar vooral ook eenvoudige vegetarische lasagnes. Zo kan je lasagna er doorheen de seizoenen telkens helemaal anders gaan uitzien. Je leert het principe van de lasagne kennen maar ook waarop je moet letten bij het maken ervan. De lasagna is vooral ook zeer geschikt om overschotjes in te verwerken. 


Dinsdag 17 december (groentetaarten)


Groentetaarten bieden vele mogelijkheden om seizoensgroenten eenvoudig, smaakvol, origineel en kleurrijk te gaan bereiden. Ook restjes kunnen via een groetentaart smakelijk worden verwerkt. Je leert zowel groentetaarten maken met ei alsook zonder ei, zonder echte room en zonder kaas. Je maakt ook zelf een eigen deeg waarmee we dan kleine taartjes of tartelettes maken.  

De recepten zijn goed te integreren in de dagdagelijkse keuken


www.dezonnekeuken.be

Praktische info:

Breng een handdoek mee, potjes om een restje mee naar huis te nemen en eventueel een keukenschort

Om je weg te vinden naar de Keuken op de Heerlijkheid van Heule…

Als je op een kruispunt bent van de Zeger van Heulestraat met de Lage dreef, sla je de kasseidreef in die naar de hoeve leidt. Aan het begin van deze oprijlaan, met een betonnen fietspaadje naast de kasseien, staat een houten bordje met “Heerlijkheid van Heule”. Aan het einde van de kasseien is er parkeergelegenheid. Voor mensen die moeilijk te been zijn, is er de mogelijkheid om de binnenkoer op te rijden. We hebben echter het liefst dat auto’s buiten de poort geparkeerd worden. Fietsers (joepie!) kunnen gerust binnenrijden en parkeren bij de keuken.
Om de keuken te bereiken steek je dwars de binnenkoer over als je door het poortgebouw bent binnengekomen. De derde deur rechts van de koe is de deur van onze Keuken. Peter zal je daar met plezier ontvangen.

Over de begeleiding:

Peter Vandermeersch bouwde de voorbije 20 jaar een ruime en professionele vakkennis op omtrent natuurlijke (vegetarische) voeding. Hij bouwde dit op door diverse werkervaringen als o.a. bioboer en kok, door het volgen van seminaries en door intensieve zelfstudie. Hij bestudeerde tal van gezichtspunten zoals o.a. de makrobiotiek, bloedgroependieet, voedselcombinaties, ayurveda, rauwkost, het vegetarisme, veganisme en de antroposofie. Deze uiteenlopende gezichtspunten verbindt hij in zijn lessen met de huidige wetenschappelijke manier van denken. Daarnaast volgde hij ook een driejarige opleiding omtrent voeding en bewustzijnsontwikkeling bij Heinz Grill in Italië. De lessen worden thematisch opgebouwd vanuit deze ruime vakkennis en worden dus niet gegeven vanuit een bepaalde leer of richting. Ze zijn net bedoeld om verschillende gezichtspunten met kennis van zaken te leren onderscheiden en herkennen. Ze zijn vooral ook bedoeld voor wie op een zeer toegangelijke maar toch inhoudelijke, verdiepende alsook kunstzinnige manier met voeding wil leren omgaan.

Trefwoorden: Koken, Vegetarisch
Deze activiteit is volzet. Als je inschrijft, kom je op de wachtlijst

Schrijf je in!

You must have Javascript enabled to use this form.